Kvartalsregnskab fra Handelsbanken Danmark
Kommentarer fra Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark

- Vi fortsætter en positiv underliggende forretningsmæssig udvikling med god tilgang afnye privatkunder og erhvervskunder. Den samlede udlånsvækst var på 2 procent, mensindlån øgede med 4 procent.

De øgede volumener aflejrer sig imidlertid ikke i udviklingen på vores top- og bundlinje.Det skyldes dels fortsat pres på rentenetto med faldende udlånsmarginaler og dels at enstigende andel af vores samlede udlån er sikkerhedsstillet med lav risiko.Vores kreditkvalitet er solid, hvilket afspejles i det lave nedskrivningsniveau.Omkostningerne steg marginalt med 1 procent, mens vi fortsat investerer i digitaleløsninger og systemunderstøttelse til effektivt at kunne møde regulatoriske krav og skabegode, digitale kundeoplevelser.

På privatområdet oplever vi et højt aktivitetsniveau – og god efterspørgsel på rådgivningpå bolig, formue og private banking området. Udlån på privat steg med 3 procent, mensindlån øgede med 12 procent. På erhvervsområdet har vi fortsat en god tilgang af nyekunder, efterspørgsel på rådgivning og en udlånsvækst på 1 procent.

Vi fokuserer på at kunne levere produkter og rådgivning af høj kvalitet til vores kunder. Detfører også til anerkendelser, og på formueområdet blev investeringsforeningenHandelsinvest for andet år i træk kåret som ”Bedste fondshus – Aktier” ved uddelingen afMorningstars Fund Awards 2019.

Hovedpunkter for 1. kvartal 2019 i forhold til 1. kvartal 2018
  • Stabil udvikling og øgede forretningsvolumener
  • Det samlede udlån steg med 2 procent til 76,6 milliarder kroner (74,9)
  • Det samlede indlån steg med 4 procent til 36,0 milliarder kroner (34,6)
  • De samlede indtægter faldt med 5 procent til 397 millioner kroner (419)
  • Omkostninger steg med 1 procent til 237 millioner kroner (235)
  • Resultatet faldt med 13 procent til 169 millioner kroner (194)


Download kvartalsregnskabet
Handelsbanken Kvartalsregnskab Q1 2019 (pdf, nyt vindue)

Handelsbankens koncernresultat
Du kan se regnskaber fra Handelsbanken koncernen, læse mere om Handelsbanken aktien og tilmelde dig pressemeddelelser på websiden: Regnskaber

Pressekontakt

Kommunikationschef Anette Haaning, Kommunikationsafdelingen, info.danmark@handelsbanken.dk, tlf.:+45 4679 1200.

Download pressefoto af administrerende direktør Lars Moesgaard

Om Handelsbanken
Handelsbanken er en af Nordens største banker og blandt de stærkeste i verden. Ingennordisk storbank er ratet højere af de internationale kreditvurderingsinstitutter.

Handelsbankens hjemmemarkeder er Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland ogStorbritannien og derudover er banken repræsenteret i mange af verdens mestbetydningsfulde økonomier.

Vores forretningsmodel er decentral og i Danmark arbejderca. 650 medarbejdere i vores filialer samt i Handelsbanken Capital Markets,Handelsbanken Kapitalforvaltning og Handelsbanken Kredit.

(Publiceret den 17. april 2019)© Handelsbanken
» Personoplysninger   » Brug af cookies