Opsparing til uforudsete udgifter

Med en opsparing er du bedre forberedt, hvis der kommer særligt store udgifter eller der sker ændringer i din indtægt.
-

Vær bedre rustet økonomisk, hvis bilen skal skiftes, regningen fra tandlægen er høj, eller du drømmer om orlov. En god tommelfingerregel er at have en opsparing på et beløb, der svarer til to måneders udgifter, plus et ekstra beløb til reparationer, hvis du ejer din egen bolig.

nummer 1

Start med at spare op til to måneders udgifter 

En god start er at spare op, så du har en opsparing, der kan dække minimum to måneders udgifter. Den skal dække større udgifter, som kan være svære at forudse, fx at bilen skal på værksted, at du skal have lavet en tand, eller udskifte vaskemaskinen.
nummer 2

Ekstra opsparing hvis du har hus, lejlighed eller andelsbolig

For et hus er en god rettesnor at spare 10 kroner pr. kvadratmeter op om måneden til reparationer og vedligeholdelse. For andelsboliger og ejerlejligheder er det tilsvarende beløb 5 kroner pr. kvadratmeter.


Opsparing er ikke kun til de kedelige ting

Uforudsete udgifter behøver ikke kun at være reparationer og tandlægeregninger. Det kan også være, der dukker spændende muligheder op, som kræver en opsparing for, at du kan udleve dem. Uanset hvad, handler det om, at du kan sove godt om natten, fordi du ved, at du kan klare eventuelle uforudsete udgifter.

Med en Opsparingskonto har du altid adgang til dine penge.