Højsæson for svindlere – pas på dine penge

Black Friday og julehandlen er højsæson for svindlere
-

Black Friday og julehandlen er højsæson for svindlere. Så når du jagter de gode tilbud på nettet, er der grund til at være ekstra opmærksom.

  • Brug de hjemmesider, du kender i forvejen
  • Handler du i andre netbutikker, kan du med fordel tjekke deres anmeldelser på Trustpilot eller e-mærket, inden du godkender købet
  • Læs teksten grundigt i MitID-appen, inden du godkender, så du er sikker på, at netbutikkens navn og beløbet er korrekt
  • Giv aldrig dine kort- eller MitID-oplysninger til andre
  • Pas på SMS’er og mails fra fragtfirmaer. Sandsynligheden for, at du venter en pakke, er stor i disse uger, men lad dig ikke lokke til at indtaste kortoplysninger på baggrund af en besked fra Postnord, GLS eller andre fragtfirmaer.

Bliver dit Visa/Dankort afvist?

Bliver din betaling med Visa/Dankort afvist, kan det skyldes, at du har nået Visa/Dankorts beløbsgrænse på Visa-delen af kortet, som er på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage. Det skyldes typisk, at flere danske butikker vælger kun at modtage Visa-betalinger. Derudover trækker betalinger med Apple Pay, Google Pay og Garmin Pay på Visa-delen af dit kort. 

Support

Har du spørgsmål til en kortbetaling, eller hvorfor din betaling eventuelt bliver afvist, kan du ringe til Nets Kundeservice døgnet rundt:

  • Visa/Dankort support: tlf. 4489 2929
  • Mastercard support: tlf. 4489 2750

Advarsel: Stort antal svindelforsøg netop nu

-

Vi oplever desværre et stort antal svindelforsøg via mail eller telefonopkald

  • Svindlere sender mails og beder dig bekræfte dine oplysninger. Klik aldrig på links i mails, hvor du bliver bedt om at validere/bekræfte dit MitID.
  • Svindlere ringer og beder dig godkende handlinger med MitID fx under påskud af, at der er ved at blive overført et større beløb fra din konto. Ofte præsenterer svindlerne sig som en medarbejder fra bankens IT-afdeling eller fra Politiet - og opkaldet kommer fra et troværdigt nummer (spoof-kald).

Godkend ALDRIG handlinger med MitID på baggrund af telefonopkald og udlever ALDRIG dit kortnummer, personlige bruger-ID eller dine koder til nogen – hverken til dit NemID eller MitID. Kun svindlere beder dig om dette.

Del gerne denne advarsel med dine nærmeste.


Er du blevet udsat for svindel? Spær og anmeld

Er du blevet udsat for svindel, eller har du mistanke om, at nogen har dine personlige oplysninger, eller dine kort- eller MitID-oplysninger, er det vigtigt at spærre dit MitID eller dit kort straks. Se nedenfor, hvad du skal gøre og kontakt din filial.

Kort

Har andre dine kortoplysninger? Spær straks dit kort i Netbank/Mobilbank.

Du kan gøre indsigelse, hvis der er kortbetalinger på din konto, du ikke kender til, eller hvis du ikke modtager den vare, du har købt med dit kort.

MitID

Har du modtaget en SMS, om at MitID appen er hentet på en ny enhed, du ikke kender til? Spær MitID appen på den ukendte enhed og skift dit brugerID. Log på MitID.dk Åbner i nyt vindue eller ring til MitID support på tlf. 3398 0010.

Har du ved en fejl godkendt handlinger med MitID på foranledning af andre, skal du straks spærre dit MitID og kontakte din filial.