Black Week og julehandlen kan presse dit Visa/Dankort

Mobilbetalinger kan betyde, at du rammer beløbsgrænsen på dit Visa/Dankort
-

Flere kunder oplever, at de ikke kan betale med deres kort

Flere og flere bruger deres mobiltelefon til at betale med, efterhånden som vi har vænnet os til at betale med fx Apple Pay. 

Desværre oplever vi i stigende grad, at kunder pludselig ikke kan betale med deres Visa/Dankort. Det skyldes, at de har overskredet beløbsgrænsen på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage på Visa-delen af deres Visa/Dankort.

Tidligere var beløbsgrænsen på 25.000 kroner kun noget, danskerne oplevede, når de rejste i udlandet, men nu gælder det også i højere grad hverdagsforbrugene i Danmark. 

At flere rammer beløbsgrænsen nu skyldes også, at flere butikker i Danmark har valgt at lave aftaler om modtagelse af kortbetalinger, hvor det udelukkende er Visa-delen af dit Visa/Dankort, som anvendes. Det betyder, at flere betalinger med dit Visa/Dankort bliver trukket som Visa-betalinger, og derfor tæller de altså med, når der er en beløbsgrænse på 25.000 kroner på 30 dage.

Brug flere kort

Hvis du vil undgå at ramme beløbsgrænsen på dit Visa/Dankort, anbefaler vi, at du tilføjer flere kort i din mobile wallet eller app som Apple Pay.

Du kan tilføje alle de kort, du vil, og det er nemt at skifte mellem kortene ved hver betaling. Du kan se, hvordan du vælger, hvilket kort du vil betale med i vores Spørgsmål og svar om Apple Pay

Det har også betydning, hvilket kort du har. Bruger du fx dit Mastercard Debit, har du en beløbsgrænse på 30.000 kroner pr. dag – selvfølgelig forudsat at der er penge på kontoen. Du kan nemt bestille et Mastercard Debit i din Netbank

Elektronikforsikring med dit Mastercard kreditkort

Husk også, at når du køber elektronik og hårde hvidevarer med Handelsbanken Gold, Platinum eller Private Banking-kort, så har du en tilknyttet elektronikforsikring. Den gælder også, selvom du betaler med dit kreditkort via apps som Apple Pay og MobilePay.

Med elektronik- og hårde hvidevareforsikringen forlænger du produktgarantien på fx din nye computer, mobiltelefon eller vaskemaskine op til fire år.