2020 er gået over al forventning

Investeringsåret 2020 har givet et positivt afkast både i absolut afkast og set i forhold til markedet
-
Handelsbankens kunder med investeringsplejeordninger kan igen i 2020 glæde sig over et særdeles positivt afkast på deres investeringer. Og det på trods af et uroligt og usikkert investeringsår i coronapandemiens skygge. 2020 har på alle måder været et turbulent år, men vores eksperter har med deres investeringsstrategi sørget for et meget positivt afkast både i absolut afkast og set i forhold til markedet.  
Nedenfor eksempler på afkast i 2020 på porteføljer med en risikoprofil og en tidshorisont, der svarer til en aktieandel på 25%, 50% og 75%.
Afkast Benchmark Merafkast
Lav risiko (25% aktier) 6,30% 2,05% 4,25%
Mellem risiko (50% aktier) 11,80% 4,31% 7,49%
Høj risiko (75% aktier) 17,10% 6,58% 10,52%

Michael Kristiansen, chef for Asset Management, fortæller her, hvilke faktorer der har spillet ind: 

”Der er naturligvis forskel på afkastet, alt efter den valgte risikoprofil i porteføljen, men samlet set er det lykkedes os at sammensætte porteføljerne, så vi har fået optimeret afkastet i vores kunders investeringer ift. den ønskede risiko. Kort sagt er vores strategi gået ud på at være tilstede i de sektorer, der har været positivt påvirket af corona, og samtidig undgået de sektorer, der har lidt under pandemien. Fx har service-, energi- og finanssektoren været hårdt ramt, hvorimod alt, der fungerer på internettet, har haft et rigtig godt år. Regionsmæssigt har det betydet fravalg af investeringer i fx Latinamerika, men til gengæld har vi været meget aktive i det danske aktiemarked, som har en tæt på optimal sektorsammensætning ift. de påvirkninger, der er kommet fra corona.” 

Vores tilgang til bæredygtige investeringer betyder desuden, at vi fravælger investeringer i fx fossil energi og tilvælger selskaber med en stærk bæredygtighedsprofil. Det har ligeledes bidraget positivt til resultatet.
   

Ønsker du også at investere? 

Med et investeringsplejeprodukt i Handelsbanken får du professionel pleje af din formue. På baggrund af din investeringsprofil finder vi frem til det rette produkt og så fastlægger vi en investeringsstrategi, som vi arbejder ud fra, når vi optimerer din formue. Vi tilpasser løbende dine investeringer, så de passer til markedet og dine ønsker. 
Vores eksperter investerer i de værdipapirer, vi mener giver dig det bedste afkast i forhold til risikoen. Du får løbende opfølgning på, hvordan det går med investeringerne – og du kan selv følge med i de løbende afkastrapporter eller i Mobilbank og Netbank. 

Tag fat i og hør mere  

Flere nyheder

Mand laver tag

Håndværkerfradraget forhøjes i 2021

SKAT | 17.12.2020

Håndværkerfradraget og servicefradraget bliver kraftigt forhøjet og gælder indtil videre i hele 2021. Se dine fradragsmuligheder og hvad du skal sikre dig, for at du kan opnå fradraget.

Bedst i test stempel

Puljeinvestering er Bedst i test

OPSPARING | 16.12.2020

Handelsbanken har de laveste omkostninger, når din opsparing skal vokse. Står din pensions- eller børneopsparing kontant på en konto, kan der være penge at hente – særligt i den nuværende rentesituation

Kvinde der køber julegaver på nettet

Sådan undgår du fupbutikkerne på nettet

SIKKERHED | 26.11.2020

Netbutikker bugner med lokkende tilbud. Men du skal se dig godt for, for det er ikke alle tilbud, der kommer fra "rigtige" butikker.