Udbetaling af feriepenge er et oplagt mål for svindlere

Udbetaling af indefrosne feriepenge kan være en anledning til, at svindlere vil forsøge at få fingrene i dine feriepenge ved at lokke dine NemID-oplysninger ud af dig.
-

Fra den 29. september og frem til den 1. december 2020 kan du logge på borger.dk Åbner i nyt vindue og ansøge om at få dine indefrosne feriepenge udbetalt. For mange er det en god nyhed, men desværre kan det også være en anledning til, at svindlere vil forsøge at få fingre i dine feriepenge ved at lokke dine NemID-oplysninger ud af dig. 

Vores opfordring er, at du er ekstra opmærksom og kritisk over for telefonopringninger, mails og sms'er fra personer, som gerne vil ”hjælpe” dig med at få pengene overført til din konto. Bliver du bedt om at oplyse dit NemID, så er det et sikkert tegn på, at der står kriminelle bag henvendelsen. 

Tre tegn på at du er kontaktet af en svindler

nummer 1

Du bliver uopfordret ringet op af en person, der ringer fra ATP, Udbetaling Danmark, borgerservice eller lignende. 

Derfor skal du undre dig: 
ATP, Udbetaling Danmark, Borgerservice m.fl. har ikke fået dit telefonnummer eller din mailadresse i forbindelse med ansøgningen om udbetaling af indefrosne feriepenge. Al kommunikation sker i din e-Boks eller med brevpost.

nummer 2

Vedkommende oplyser, at der er problemer med overførslen til din konto

Derfor skal du undre dig: 
Udbetalingen af indefrosne feriepenge sker til din NemKonto, hvor du også får indsat din løn, ydelser fra det offentlige m.m. Du har derfor ikke oplyst et kontonummer i forbindelse med ansøgningen om udbetaling af indefrosne feriepenge. Derfor vil du ikke opleve problemer med udbetalingen.

nummer 3

Personen vil gerne hjælpe dig med at løse et problem. Du skal blot udlevere dine NemID-oplysninger

Derfor skal du undre dig: 
Dine NemID-oplysninger er strengt personlige. Du må derfor aldrig udlevere din adgangskode eller nøgler til andre. Heller ikke selvom du bliver kontaktet af en person, der virker troværdig. Udlever ALDRIG NemID-oplysninger til nogen. Kun svindlere beder om dine NemID-oplysninger.


Hvis skaden er sket

Sidder du tilbage med den mindste tvivl, om du kunne være blevet fuppet? Så skal du straks kontakte os for at spærre dit NemID.

Ring straks til din filial, til Netbank Support på +56 4456 4444 eller til NemID support på +45 7224 7050.


Flere nyheder

Kvinde i gul trøje foran computerskærm

Skal du have udbetalt indefrosne feriepenge

DAGLIG ØKONOMI | 14.09.2020

Til oktober bliver nogle af dine indefrosne feriepenge frigivet. Vælger du at få feriepengene udbetalt, skal du huske at rette din forskudsopgørelse for i år, så du undgår en eventuel restskat til foråret.

-

Rygterne om boligmarkedets død var stærkt overdrevne

BOLIG | 26.08.2020

Prognoserne var dystre, da coronavirussen ramte Danmark i det tidlige forår. Vi kan her på den anden side af sommerferien glæde os over, at rygterne om boligmarkedets død i første omgang viste sig stærkt overdrevne.

-

Er det nu, du skal realisere drømmen om et sommerhus?

BOLIG | 07.06.2020

Sommerhussalget er steget massivt i år. Danskerne har for alvor fået lyst til at købe en sommeroase herhjemme.