Skal du have udbetalt indefrosne feriepenge?

Fra oktober kan du ansøge om at få udbetalt tre ugers feriepenge. Husk at ændre din forskudsopgørelse
-

Fra oktober 2020 får danske lønmodtagere mulighed for at få udbetalt tre ugers optjente feriepenge, når de indefrosne feriepenge bliver frigivet. 

Hvis du vælger at få udbetalt dine feriepenge, skal du betale almindelig indkomstskat af pengene, så husk at rette din forskudsopgørelse for i år, så du undgår en eventuel restskat til foråret.

De indefrosne feriepenge

De omtalte ”indefrosne feriepenge” er dine optjente feriepenge fra perioden 1. september 2019 til 31. august 2020. Feriepengene er blevet indefrosset ved overgangen til den nye ferielov, som trådte i kraft den 1. september 2020. Pengene bliver gemt til du forlader arbejdsmarkedet ved folkepensionsalderen. 

For at stimulere danskernes forbrug som følge af coronakrisen har Folketinget vedtaget, at det skal være muligt at få tre af de fem ugers optjente feriepenge udbetalt. De resterende to ugers feriepenge bliver i fonden. Det er dog frivilligt, om du ønsker at få pengene udbetalt.

Så meget får du udbetalt 

Udbetalingen er afhængig af din lønindkomst i perioden fra den 1. september 2019 til 31. marts 2020. Udbetalingen svarer til ca. 12,5% af din ferieberettigede løn i perioden.

Du kan endnu ikke se, hvor meget du kan få udbetalt, men det vil fremgå af selvbetjeningsløsningen på  borger.dk Åbner i nyt vindue til oktober. Der findes dog beregnere på nettet, hvor du kan få en indikation af, hvor stort et beløb du kan forvente. Vær opmærksom på, at du kun kan vælge at få alle tre uger udbetalt. Det et ikke muligt kun at få en del af beløbet udbetalt.

Sidste frist for at ansøge om udbetaling af dine feriepenge er 1. december 2020.


Sådan får du feriepengene udbetalt

  1. Log på 
  2. Ansøg om at få dine indefrosne feriemidler udbetalt - deadline 1. december 2020
  3. Efter et par dage får du en bekræftelse med beløbets størrelse og udbetalingsdato
  4. Pengene indsættes inden for to uger på din NemKonto

Vær opmærksom på beskatningen

Du skal betale almindelig indkomstskat, når de indefrosne feriepenge bliver udbetalt – uanset om du tager dem ud nu, eller når du når folkepensionsalderen. Du skal derfor være opmærksom på, at din lønindkomst for 2020 stiger med tre ugers feriepenge, hvis du vælger at få dem udbetalt nu. Derfor anbefaler vi, at du tager højde for det i din forskudsopgørelse for i år, da du ellers risikerer at skulle betale en restskat til foråret.

Mulig topskat

Hvis din årlige lønindkomst ligger lige under topskattegrænsen på 577.000 kroner før arbejdsmarkedsfradrag, kan udbetalingen af feriepengene betyde, at du kommer over topskattegrænsen. I det tilfælde kan det måske bedre betale sig at lade pengene stå til folkepensionsalderen, hvis du ikke har brug for pengene lige nu. Det samme gør sig gældende, hvis du allerede betaler topskat i dag, men ikke forventer at skulle betale topskat i det år, hvor du når folkepensionsalderen.

Vælger du ikke at få udbetalt feriepengene nu, får du pengene udbetalt, når du når din folkepensionsalder, og beskatning vil så ske på det tidspunkt. Til den tid vil pengene blive udbetalt uden modregning i folkepensionens tillægsydelser.

Fakta om Lønmodtagernes Feriemidler

De indefrosne feriepenge er placeret i fonden Lønmodtagernes Feriemidler, der er oprettet for at forvalte lønmodtagernes feriepenge, der er optjent i overgangen til den nye ferielov. Lønmodtagernes Feriemidler forvaltes af LD Fonde, og opsparingen bliver reguleret hver år alt efter årets afkast (positivt eller negativt) af fondens investeringer. 


Flere nyheder

Hånd på tablet med graf

Nyt loft på aktiesparekontoen

INVESTERING | 04.09.2020

Den 1. juli 2020 blev det muligt at indskyde op til 100.000 kroner på aktiesparekontoen. Se eksempler på, hvordan du beregner det maksimale indskud på aktiesparekontoen i år.

-

Rygterne om boligmarkedets død var stærkt overdrevne

BOLIG | 26.08.2020

Prognoserne var dystre, da coronavirussen ramte Danmark i det tidlige forår. Vi kan her på den anden side af sommerferien glæde os over, at rygterne om boligmarkedets død i første omgang viste sig stærkt overdrevne.

-

Er det nu, du skal realisere drømmen om et sommerhus?

BOLIG | 07.06.2020

Sommerhussalget er steget massivt i år. Danskerne har for alvor fået lyst til at købe en sommeroase herhjemme.