Nyheder

-

Ejendomsvurderinger skaber forvirring. Boligøkonom maner til ro

PRIVATØKONOMI | 13.09.2023

Boligøkonom Mikkel Høegh mærker usikkerhed og forvirring blandt boligejerne. Her giver han sine bud på, hvordan man skal forholde sig.

-

Ukraines genopbygning: Hvad kan dansk erhvervsliv gøre?

ERHVERV | 13.09.2023

Dansk Industri og Jyske Bank inviterede tirsdag både erhvervslivet og politikerne til konference om Ukraines genopbygning.

-

Boligmarkedet: Hvornår falder renterne igen?

BOLIG | 08.09.2023

Hør hvad eksperterne mener om renternes udvikling – skal de op eller ned? For alt efter, om du tror renterne vil stige eller falde, kan nogle lån være et bedre match end andre. Men hvordan finder man lige vej i den jungle? Bliv klogere her.

-

Først til mølle: søg tilskud til en varmepumpe

PRIVATØKONOMI | 07.09.2023

Tirsdag den 12. september åbner Energistyrelsens varmepumpepulje, og det betyder, at man kan ansøge om at få op til 27.000 kr. til sit projekt. I alt skal 236,1 mio. kroner uddeles, og bliver man godkendt, handler det om at være først.

-

Eksportbarometer: Fortsat forsigtig optimisme

ERHVERV | 06.09.2023

Eksportvirksomhederne holder fast i forsigtig optimisme. De højere renter har ikke for alvor slået løs på økonomien, og den diplomatiske krise omkring koranafbrændinger har ikke haft den store effekt.

-

8 ud af 10 boligejere slipper billigere i boligskat

BOLIG | 25.08.2023

De fleste husejere kan tage den nye boligskattereform helt roligt, siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom i Jyske Bank. Langt de fleste slipper nemlig billigere i skat. Selv i de store byer. Derimod må folk med ejerlejligheder forvente en skattestigning.

-

Har du råd til din egen bolig?

BOLIG | 23.08.2023

Både lejligheder og huse er steget voldsomt i værdi siden 2001. Mange sidder i dag i boliger, som de ikke ville have råd til, hvis de selv skulle købe dem i dag. Men nutidens boligkøbere skal ikke forvente, at der fremadrettet kommer lige så kraftige stigninger i boligpriserne. På den anden side skal man heller ikke lade sig skræmme af boligpriserne.

-

Kan du gøre dine børn arveløse?

PRIVATØKONOMI | 21.08.2023

Arveloven definerer, hvem der skal arve efter dig. Medmindre du får skrevet et testamente. Men selv med et testamente kan du ikke bestemme fuldt ud over arven. Du kan fx ikke gøre dine børn helt arveløse.

-

En fremtidsfuldmagt giver dig tryghed

BOLIG | 17.08.2023

Med en fremtidsfuldmagt bestemmer du selv, hvem der kan træffe beslutninger på dine vegne, hvis du engang i fremtiden bliver så syg eller svækket, at du ikke kan varetage dine egne interesser. På den måde kan du give dig selv en god følelse af tryghed.

Tilmeld dig Jyske Bank Nyt

-

Et nyhedsbrev der gør dig klogere på økonomi, samfund og tendenser

I Jyske Bank går vi op i den verden, der omgiver os. For den har betydning for økonomien - både din og vores.  

Nyhedsbrevet giver dig overblik og indblik i emner, som berører din hverdag. Lige til at blive klogere af. 

-

Pas på: Svindlerne holder ikke sommerferie

SIKKERHED | 18.07.2023

Kriminelle benytter sig af mange forskellige metoder, når de svindler danskerne. Lær her otte ud af mange svindeltyper at kende. Svindlerne er dygtige, så vær på vagt og lad dig ikke narre.

-

Boligøkonom advarer: Pas på med lejlighedskøb i byerne

BOLIG | 17.07.2023

Hvis ikke man har tænkt sig at blive boende i lejligheden i en længere årrække, kan det blive en minusforretning at købe lejlighed inden 1. januar 2024, hvor de nye boligskatteregler træder i kraft, advarer Jyske Banks boligøkonom Mikkel Høegh.

-

Boligøkonom: ”Forældrekøbene er nærmest forsvundet”

BOLIG | 10.07.2023

Det er en historisk dårlig forretning at lave et forældrekøb i øjeblikket, og derfor er forældrenes købelyst så godt som forsvundet, lyder det fra Jyske Banks boligøkonom, Mikkel Høegh. 

-

Din vej fra boligdrøm til førstegangskøb

BOLIG | 07.07.2023

Er du på jagt efter dit første hus eller lejlighed, så har du helt sikkert en masse spørgsmål eller bekymringer. Bare rolig du er ikke alene. Det er faktisk helt normalt. Måske kan boligøkonomens erfaringer give dig og din familie lidt ro i maven.

-

Liebhaveri: Bygger du nyt eller om? Bliv færdig inden nytår

BOLIG | 28.06.2023

Bygger du nyt, bygger du om, eller har du købt en projektlejlighed? Og ligger boligen i den dyre ende af boligmarkedet? Så kan der være skatterabat at hente, hvis byggeriet er færdigt, inden nytårsraketterne skydes af.

-

Jyske Bank er fortsat nummer et til private banking

JYSKE BANK | 27.06.2023

For ottende år i træk er Jyske Bank kåret som bedst til private banking af analyseinstituttet Voxmeter. Det skyldes ikke mindst, at bankens kunder oplever en positiv ånd i dialogen med rådgiverne.

-

Hvorfor stiger boligpriserne nu igen?

PRIVATØKONOMI | 15.06.2023

Opsparet købetrang på boligmarkedet er med til at skubbe priserne op, og så er renten i virkeligheden slet ikke så høj, som vi går og tror, lyder det fra Mikkel Høegh, der er boligøkonom i Jyske Bank.

-

Folkemødet 2023: Jyske Bank debatterer under åben himmel

JYSKE BANK | 14.06.2023

Glæd dig til livlige debatter på årets Folkemøde om vigtige finansielle emner som økonomisk ligestilling, verdens bedste realkredit og det europæiske samarbejde. På jyskebank.tv kan du følge debatterne i Finansteltet live - eller se dem efterfølgende.

-

Hvad med arven, når to bliver til tre?

ARV OG TESTAMENTE | 12.06.2023

Det er ikke kun hverdagen, der ændrer sig, når man bliver forældre for første gang. Når to bliver til tre, så ændrer det også på arveforholdene.

-

Ferietid handler også om de rigtige forsikringer

FORSIKRINGER | 09.06.2023

Sommerferien kan byde på uforglemmelige oplevelser. Forhåbentlig af den gode slags. Men uanset om du tager på aktiv ferie eller solferie, så kan uheldet være ude. Derfor skal du sørge for, at du og familien har forsikringerne i orden.

-

Nye fordele ved den attraktive aktiesparekonto

INVESTERING | 08.06.2023

Jyske Bank gør det nu billigere at investere via aktiesparekontoen. Den særlige konto har i forvejen en attraktiv beskatning – og nu slipper kunder i Jyske Bank for at betale kurtage ved køb og salg på deres aktiesparekonto. Samtidig fjerner banken de fleste af de tilhørende depotomkostninger..

-

Explainer: Renter og inflation

PRIVATØKONOMI | 06.06.2023

For blot et år siden var renterne lave, ja endda negative. Nu er de støt steget derop, hvor det gør lidt mere ondt at låne. Og hvorfor egentlig? Kort sagt er årsagen en kombination af pandemi og krig i Europa, men hvordan påvirker virusbakterier og geopolitik renterne i Danmark?

-

Nu kan pensionister arbejde uden modregning

PENSION | 01.06.2023

1. juni 2023 har Folketinget vedtaget en lov, som betyder, at pensionister kan arbejde, uden at få deres arbejdsindkomst modregnet i folkepensionen. Hverken i grundbeløbet eller pensionstillægget.

-

Finansiering af solceller på større tagarealer – til både ejere og lejere

ERHVERV | 01.06.2023

Jyske Bank giver nu både ejere og lejere af ejendomme mulighed for at låne til solceller på taget. Mulighederne for finansiering gælder for ejendomme med større tagflader, fx erhvervsbygninger, kommunale bygninger og udlejningsejendomme.

-

Boligmarkedet er i bedre form end i lang tid

BOLIG | 01.06.2023

Faldende priser, få bolighandler og store afslag på den endelige handel. Interessen for at købe bolig nåede et lavpunkt gennem vinteren. Men nu er der grønne skud at spore på boligmarkedet ifølge Jyske Banks boligøkonom Mikkel Høegh. 

-

Markedet elsker ChatGPT og AI

AKTIER | 31.05.2023

Der bliver talt om ChatGPT og AI (kunstig intelligens) overalt lige for tiden, og nu begynder teknologien også at være et varmt emne på aktiemarkederne.

-

Nu kan der skiftes fra olie- eller gasfyr med et attraktivt lån

ENERGIRENOVERING | 24.05.2023

Det kan være en større investering at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en billigere og grønnere varmekilde. Med det nye Jyske Fyr dit fyr-lån er det gjort billigere og mere attraktivt at realisere ønsket om at skifte til en ny og grønnere opvarmning.

-

Seje biler skaber glade smil hos alvorligt syge børn

EVENT | 19.05.2023

Årets Sportscar Events er flaget i gang med en børnedag, og turene i de seje sportsvogne fik smilene frem hos de alvorligt syge børn og deres familier. Det var også debut for ’Børnenes Bil’, der er dekoreret med hjælp fra kræftramte børn.

-

Nu reguleres sidste års folkepension

PENSION | 15.05.2023

Er du folkepensionist, så får du i juni måned en opgørelse over den folkepension, du fik udbetalt i 2022. Opgørelsen dannes på baggrund af din årsopgørelse, som du tidligere har modtaget.

-

Vinderne af kåret ved Årets SMV 2023

ERHVERV | 10.05.2023

De tre vindere ved Årets SMV 2023 blev i går kåret ved et stort award show i Kolding. De tre vindere blev kåret i kategorierne Årets SMV - direktør, Årets SMV - bestyrelse og Årets SMV - ESG Frontrunner.

-

Skal forældrekøbet blive til et forældresalg?

BOLIG | 02.05.2023

Har du et forældrekøb, der på sigt skal overdrages til dit barn? Så kan det være en god idé at skynde sig lidt. Nye ejendomsvurderinger forventes nemlig at være markant højere end de nuværende offentlige vurderinger

-

Kids Tour: Jyske Bank spreder cykelglæde som hovedpartner

EVENT | 25.04.2023

Kids Tour er Danmarks største og sjoveste cykelløb for børn i alderen 3-10 år. Løbet arrangeres af Børneulykkesfonden, og Jyske Bank er med som cykelglad hovedpartner rundt i hele landet.

-

Årets SMV: Afstemningen er åben

ERHVERV | 21.04.2023

Du kan nu stemme på de finalister, du mener bør vinde ved kåringen af Årets SMV 2023. Afstemningen er åben frem til den 3. maj. Ni finalister i tre kategorier er udvalgt og præsenteres i ni profilfilm. De tre vindere findes ved summen af onlineafstemning og juryens vurdering.

-

Giv liv til konfirmationens pengegaver

PRIVATØKONOMI | 19.04.2023

Her i foråret begynder konfirmander og nonfirmander at springe ud rundt i Danmark. Det er en stor og festlig dag for de unge, og mange får samlet betydelige gavebeløb sammen. Lige til at bruge eller spare op. Men hvordan giver du bedst en pengegave som forælder eller gæst? Og hvor meget må du give?

-

Fokus på samhandel i Norden

ERHVERV | 17.04.2023

Hvordan går det med økonomien i Norden lige nu? Hvordan kan man forvente, at det ser ud i den nærmeste fremtid? Og er der løsninger, der gør det nemmere at handle på tværs af de nordiske landegrænser? Det kan du få svar på i dette webinar.

-

Vigtige tanker når I flytter sammen

PRIVATØKONOMI | 11.04.2023

Der er mange ting at holde styr på, når du og kæresten beslutter jer for at flytte sammen. Og det handler ikke kun om indretning – om at vælge møbler, gardiner og sengetøj. Det er vigtigt, at I også får gjort jer en række økonomiske overvejelser, lige fra fælles budget, til sameje og testamente.

-

Forår er ofte tid til boligjagt

BOLIG | 03.04.2023

Skal du på boligjagt, så lad dig ikke afskrække af de mørke tal fra vinterens statistikker – virkeligheden på boligmarkedet ser bedre ud. Men gør op med dig selv, hvilken vej du vil gå i jagten. Nogle områder og hustyper er mere sikre end andre, og spekulation i stigende huspriser er som at spille på rouletten.

-

Prognose: Renteforhøjelserne vil ramme dansk økonomi

ERHVERV | 30.03.2023

I de seneste måneder er tillidsindikatorerne steget lidt, forbruget viser stabilisering efter stort fald, husprisfaldene er blevet lidt mindre, og beskæftigelsen stiger endda. Men samtidig er inflationspresset uændret højt, og på finansmarkederne ser vi bankuro.

-

Sportscar Event 2023: Børnenes bil dekoreres af kræftramte børn

EVENT | 29.03.2023

Jyske Bank er igen i år hovedsponsor på Sportscar Event, som er et velgørenhedsarrangement primært til fordel for Børnecancerfonden. I år har kræftramte børn givet liv til feltets bil nr. 1, der har fået navnet ”Børnenes Bil”. Som kunde får du gratis adgang til eventen.

-

Skal sommerhusets glæder overtages af børnene?

BOLIG | 20.03.2023

Sommerhuset er ofte et samlingspunkt for hele familien. Her slapper man af og nyder samværet. På et tidspunkt kommer overvejelserne omkring sommerhusets fremtid – skal man sælge det eller skal børnene overtage det? Og hvordan?

-

Rådgivere har skiftet kuglepennen ud med skolekridt

PRIVATØKONOMI | 17.03.2023

Rådighedsbeløb, ÅOP, budget, renter, hovedstol og løbetid. I denne uge har matematiklæreren på mange skoler været byttet ud med en bankrådgiver, der har undervist i privatøkonomi og bankudtryk.

-

Årsopgørelsen er over os – husk dine fradrag

PRIVATØKONOMI | 10.03.2023

Det en god ide at tjekke, om tallene er korrekte og alle oplysninger er kommet med. Ikke mindst mulighederne for fradrag. Få formueøkonomens tjekliste over de fradrag, der kan betyde en mindre betaling til skat.

-

Har du ligestilling på pension?

PENSION | 08.03.2023

8. marts er kvindernes internationale kampdag. Her sættes fokus på kvinders rettigheder og kamp for ligestilling. Hvordan går det så med ligestillingen i Danmark? Set med pensionsmæssige øjne er svaret: Det går ikke så godt.

-

Årsregnskab: Jyske Bank lander rekordresultat i 2022

JYSKE BANK | 28.02.2023

Med et overskud efter skat på 3,75 mia. kr. kom Jyske Bank ud af 2022 med det bedste resultat i bankens historie.

Læs mere om bankens regnskab og bæredygtighedsrapport, som også er udkommet i dag.

-

Regnskabssæson tager temperaturen på verdensøkonomien

AKTIER | 23.02.2023

Det er netop nu regnskabssæson for børsnoterede selskaber. Det er interessant, fordi regnskaber ikke bare giver en pejling på, hvordan den enkelte virksomhed selv har det, men en pejling på sundhedstilstanden i hele verdensøkonomien. 

-

Dit sidste tøj har ingen lommer, så hvem skal arve?

ARV OG TESTAMENTE | 20.02.2023

Der er ingen lommer i det sidste sæt tøj. Det er en ofte brugt talemåde, som skal minde os om, at vi ikke kan tage noget med os, når vi dør. Derfor bør vi stilling til, hvordan vores formue skal gøre gavn, når vi ikke selv kan bruge af den længere. 

-

Arbejdsglæde uden modregning i folkepensionen

PENSION | 16.02.2023

Folkepensionister kan nu få en ekstra gevinst oveni arbejdsglæden, hvis de tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. Et nyt lovforslag gør det nemlig muligt for pensionister at arbejde, uden lønnen skal modregnes i folkepensionens grundbeløb eller tillæg. 

-

Er det tid til ny bil? Få svar på din låneansøgning på en time

BILLÅN | 10.02.2023

Jyske Billån er til dig, der drømmer om ny bil. Du kan nemt beregne din pris og ansøge online. Svaret på din ansøgning modtager du allerede i løbet af en time inden for normal åbningstid.

-

Boligøkonomen: Klimaplan – det er boligens nye guld

BOLIGØKONOMI | 10.02.2023

Festen på boligmarkedet skal nok komme igen. Før eller siden. Men alt tyder på, at energimærker, opvarmningskilder og andre energitiltag får større og større betydning for, hvor nemt det er at sælge en ejendom. Selvom det faktisk er ret irrationelt.

-

Ny topskat og lavere bo- og gaveafgift ved generationsskifte

SKAT | 21.01.2023

Vi gik ind i 2023 med en ny regering, der i sit regeringsgrundlag beskriver planerne for den kommende regeringsperiode. Planer, der kan få stor betydning for den enkeltes økonomi og formueplanlægning – bl.a. hvis du betaler topskat eller er virksomhedsejer på vej mod generationsskifte.

-

Bliv dus med de nye regler for pensionsopsparing

PENSION | 18.01.2023

Det nye år har bragt nye pensionsregler, som det bestemt er umagen værd at kende til. Der er både nye indbetalingsmuligheder og nye regler, der har indflydelse på udbetalingerne. 

-

Boligøkonomen: Overvej en ny omlægning af lånet

BOLIGØKONOMI | 17.01.2023

Lige nu oplever vi en faldende rente og en rentekurve, der er flad som en pandekage. Og med en fast realkreditrente på 4%, så er det måske en god ide at overveje en ny omlægning af lånet. Men du skal være vaks ved havelågen – det går nemlig hurtigt op og ned i renteverdenen for tiden. 

-

Nye opsparingsprodukter

OPSPARING | 11.01.2023

Stigende renter betyder, at vi åbner for attraktive opsparingsmuligheder for privatkunder, hvis du ønsker at binde dine penge i en kortere eller længere periode.

-

Renten på indlån og udlån hæves for privatkunder

RENTESATSER | 11.01.2023

På baggrund af den aktuelle renteudvikling og Nationalbankens seneste to renteændringer, ændrer vi renten for privatkunder. Fra den 24. februar 2023 hæver vi renten på udvalgte indlån med op til 0,60%-point og med 1,10%-point på udlån med variabel rente.

-

Højere indbetaling på aldersopsparing

PENSION | 02.01.2023

I 2023 er grænsen for indbetaling på en aldersopsparing hævet fra 5.700 til 8.800 kr. Samtidig er perioden med mulighed for høj indbetaling på op til 56.900 kr. udvidet med to år, så du nu kan starte syv år før din folkepensionsalder. 

-

Pengegaver under juletræet giver langvarig glæde

OPSPARING | 16.12.2022

Juletræet med sin pynt - venter på, vi får begyndt. Sådan starer en af vores populære julesange. Og under juletræet skal der gerne ligge gaver. Det kan være bløde gaver eller hårde gaver, men du kan jo også vælge at give pengegaver i stedet for.

-

Husk skattefradrag og tidsfrister inden nytår

OPSPARING | 14.12.2022

Den 30. december er det sidste chance for at benytte dig af fradragsmulighederne på din pensionsopsparing og/eller opsparingerne til børnene i familien. Vær opmærksom på tidsfristen for overførsler inden nytår.

-

Et usædvanligt aktieår går på hæld

INVESTERING | 12.12.2022

2022 har været et meget usædvanligt år på aktiemarkederne. Globalt er aktiekurserne faldet med omkring 17%, og det danske C25-index med 14%. Jyske Banks chefstrateg taler os igennem de forskellige begivenheder, som markedet har reageret på.

-

Har du udnyttet dit ekstra pensionsfradrag?

PENSION | 24.11.2022

Fradragsværdien ved indbetaling på ratepension og livsvarig livrente er steget de seneste år. Hvor stort det ekstra pensionsfradrag er afhænger af din alder. Udover det ekstra pensionsfradrag vil indbetaling på ratepension eller livrente også give fradrag i din personlige indkomst. Det mærkes særligt, hvis du betaler topskat.

-

Det betaler sig at tjekke forskudsopgørelsen

SKAT | 18.11.2022

Det er altid en god idé at tjekke forskudsopgørelsen, og fordi forskudsopgørelsen er baseret på tallene fra din årsopgørelse for 2021, kan det for mange godt betale sig at opdatere den. Kørselsfradraget er fx værd at tjekke, hvis du i 2021 havde mange hjemmearbejdsdage.

-

Højsæson for svindlere - pas på dine penge

SIKKERHED | 17.11.2022

Black Friday og julehandlen er højsæson for svindlere. Så når du jagter de gode tilbud på nettet, er der grund til at være ekstra opmærksom. Mange oplever i øjeblikket telefonopkald fra svindlere, som udgiver sig for at være fra fx  bankens IT-afdeling eller fra politiet. 

-

Vi går en koldere tid i møde

ANALYSE | 24.11.2022

”Det er muligt, at den høje inflation vil begynde at løje af i løbet af det kommende år, men inden da kan det være en god ide at undgå at bruge for mange penge i forhold til, hvad budgettet kan bære”. Cheføkonomen kigger ind i de økonomiske tendenser, som sætter præg på julen 2022.

-

Fra boligfest til tømmermænd

BOLIG | 05.10.2022

Se den aktuelle videoupdate, hvor boligchef Ann Korsgaard og cheføkonom Jes Asmussen er i studiet for sammen at analysere det danske boligmarked

-

Godkendt kortbetalinger med MitID

KORT | 05.10.2022

Fra mandag den 10. oktober 2022 skal du godkende kortbetalinger på nettet med MitID. Løsningen ligner den, du kender med NemID i dag. Bruger du kodeord og engangskode via SMS, er løsningen uændret.

-

Er dit budget opdateret?

DAGLIG ØKONOMI | 05.10.2022

Budgettet kræver ekstra opmærksomhed i øjeblikket, hvor udgifterne til fx el og varme har nået nye højder. Det kan også være nødvendigt at tilpasse den faste overførsel til budgetkontoen. 

-

Renten på indlån og udlån hæves for privatkunder

RENTESATSER | 21.09.2022

På baggrund af den aktuelle renteudvikling og Nationalbankens seneste renteændring, ændrer vi renten for privatkunder. Fra den 3. oktober hæver vi renten på udvalgte indlån med op til 0,80%-point og med 0,75%-point på udlån med variabel rente.

-

Vinterne kommer - og det gør recessionen også

KONJUNKTURUDSIGT | 21.09.2022

I denne prognose tegner der sig et dystert billede af vores nære økonomiske fremtid. Højere renter, høj inflation, svagere global vækst og den eskalerende energikrise tyder på, at det ikke længere er et spørgsmål om vi får en recession, men snarere hvor dyb den bliver, og hvor længe den vil vare. 

-

Få tilskud til energirenovering

BOLIG | 08.09.2022

De kraftigt stigende energipriser gør det ekstra relevant at se på mulighederne for at energioptimere din helårsbolig. Den 14. september åbner Bygningspuljen for ansøgning om tilskud til energirenovering.

-

Renten på indlån og udlån hæves for privatkunder

RENTESATSER | 19.08.2022

På baggrund af den aktuelle markedsudvikling og vores forventninger til renteudviklingen fremover hæver vi indlånsrenten fra -0,60% til 0,00% for privatkunder. Fra 1. oktober 2022 hæver vi udlånsrenten med 0,50%-point for privatkunder.

-

Er der penge at spare i hverdagen?

PRIVATØKONOMI | 08.06.2022

Danmark er ramt af den højeste inflation siden 1984. Det mærker vi i form af store prisstigninger på fx el, brændstof og fødevarer. Få inspiration til, hvordan du ruster din privatøkonomi i en tid med store prisstigninger.

-

Hvornår er omlægning af lån en god ide?

BOLIGLÅN | 19.05.2022

Der bliver talt og skrevet meget i øjeblikket om omlægning af realkreditlån - også kaldet konvertering. Se, hvornår det kan være en god ide at skifte en lav rente ud med en højere.

-

Mørke skyer samler sig

KONJUNKTURUDSIGT | 18.05.2022

Den seneste konjunkturudsigt tegner et noget mere dystert billede af den økonomiske fremtid, hvor faktorer som den tragiske krig i Ukraine, den høje inflation, hastigt stigende renter, nedsat købekraft samt faldende boligpriser vil sætte deres præg på vores hverdag. 

-

Ønsker konfirmanden sig penge?

BETALINGER | 10.05.2022

Det kan nogle gange være lidt en udfordring for gæsterne, når konfirmanden ønsker sig penge. Med MobilePay kan du give pengegaver i en sjov, digital indpakning, der passer til lejligheden.

-

Nye mobile betalingsmuligheder

BETALINGER | 31.03.2022

Vi har udvidet dine mobile betalingsmuligheder for dine Handelsbanken-kort. Nu kan du også bruge Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay til at betale hurtigt og nemt, når du er på farten.

-

Fik du det hele med på årsopgørelsen?

SKAT | 31.03.2022

Punkt nr. 1 på tjeklisten til årsopgørelsen er, at du selv skal udfylde dit kørselsfradrag for 2021. Men har du også husket, at der er fradrag, hvis du fx har handlet bolig eller omlagt lån? 

-

Energirenover din bolig og spar penge

BOLIG | 30.03.2022

De seneste måneders stigende energipriser har fået mange boligejere til at overveje grønne energiløsninger. Vælger du klimavenlige løsninger, kan det både være godt for din økonomi og for din boligs værdi, den dag boligen skal sælges.

-

Krigsudbrud i Ukraine gav kortvarigt rentefald

ANALYSE | 18.03.2022

Seniorøkonom Rasmus Gudom-Sessingøs giver sit bud på forventningerne til inflation og centralbankernes reaktioner den kommende tid

-

Chokbølger gennem aktiemarkederne

ANALYSE | 03.03.2022

Ruslands invasion har sendt chokbølger gennem aktiemarkederne. Hvad skal man som investor gøre i et marked med stor usikkerhed? ”Vær fortsat tro mod din strategi og gå ikke i panik,” siger senior aktiestrateg, Michelle Nørgaard. 

-

Grusom krig påvirker os alle

ANALYSE | 03.03.2022

Krigen i Ukraine påvirker både dansk økonomi og den enkelte danskers hverdag. På den korte bane vil det kunne mærkes både når indkøbsposen fyldes, bilen tankes, og huset varmes op. 

-

Midt i markedet

ANALYSE | 02.02.2022

Se vores første videoupdate, hvor cheføkonom Jes Asmussen og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard er i studiet og sammen analyserer de makroøkonomiske tendenser og aktiemarkedet lige nu.

-

Lån til elbil fra 1%

BILLÅN | 02.02.2022

Få en særligt attraktiv rente, når du køber elbil, plugin-hybridbil eller brintbil. Vi støtter op om dit bæredygtige valg af bil med en rente fra 1%.

-

Geninvester dit udbytte

INVESTERING | 01.02.2022

I disse uger får mange investorer udbetalt historisk høje udbytter. Investerer du gennem Handelsinvest, kan du få automatisk geninvestering af udbytte og spare omkostninger.

-

Danmark har klaret sig bragende flot

MAKROØKONOMI | 26.01.2022

Ny konjunkturprognose: Selv om opsvinget står til at tabe lidt af pusten hen over vinteren, så har Danmark klaret sig bragende flot igennem corona-krisen. En overophedning af arbejdsmarkedet er dog en betydelig bekymring. 

-

Sidste chance for håndværkerfradrag

DAGLIG ØKONOMI | 26.01.2022

Håndværkerfradraget bliver afskaffet fra den 1. april 2022, så det er nu, du skal udnytte muligheden for at få fradrag på arbejdslønnen, når du fx energirenoverer din bolig.

-

Cheføkonomens nytårhilsen

MAKROØKONOMI | 12.01.2022

Den globale økonomiske vækst i 2021 blev stærkere end på noget tidspunkt de seneste 50 år. I sin nytårshilsen for 2022 kigger vores cheføkonom, Jes Asmussen, tilbage på året, der er gået og ind i 2022. 

-

Husk julegaven til dig selv – og børnene

OPSPARING | 01.12.2021

Den 30. december er det sidste chance for at benytte dig af fradrags- mulighederne på din pensionsopsparing og/eller opsparingerne til børnene i familien. Vær opmærksom på tidsfristen for overførsler inden nytår.

-

Er der varer nok på hylderne til jul?

ANALYSE | 30.11.2021

Kan vi regne med, at der er nok varer på hylderne til årets julehandel? Og kan vi forvente en stigning i priserne, når vi nærmer os jul? Meldingerne er mange. Vores cheføkonom, Jes Asmussen, tager temperaturen på tendenserne i årets julehandel.

-

Forskudsopgørelsen for 2022 er klar

DAGLIG ØKONOMI | 26.11.2021

Har du fået opdateret din forskudsopgørelse for det næste skatteår? Særligt ved jobskifte, hjemmearbejde og køb og salg af ejendom er det relevant.

-

Forhåbentligt bliver der skruet ned for varmen

ANALYSE | 10.11.2021

Dansk økonomi er kommet buldrende ud af coronakrisen. Vi har udsigt til den højeste BNP siden 1994. Men høj vækst og kapacitetsproblemer øger også risikoen for overophedning.

-

Råvarepriser påvirker danske aktier

AKTIER | 08.11.2021

Råvare- og energipriserne er steget rigtig meget i år og befinder sig på et niveau, der ikke har været set højere i flere år. Fem selskaber i C25-indekset er særligt påvirket af prisstigningerne.

-

Handelsbanken Danmark skal have ny ejer

OM BANKEN | 19.10.2021

Handelsbanken har besluttet at trække sig ud af det danske marked og indleder nu en proces om frasalg af virksomheden i Danmark. Vi fortsætter med at drive vores bank i Danmark med uændret beslutningsmandat.

-

Vi skal bruge oplysninger

DAGLIG ØKONOMI | 14.10.2021

I løbet af de næste måneder vil du modtage et brev fra os i e-Boks med den overskrift. Vi får nemlig brug for din hjælp til at opdatere vores oplysninger om dig og om, hvordan du forventer at bruge os som bank. 

-

Mit Hjem

BOLIG | 13.10.2021

Med det nye boligunivers Mit Hjem kan du finde relevante informationer som boligejer eller kommende boligejer, og har du finansieret din bolig med lån fra Totalkredit, kan du se detaljer om dit lån og tilbagebetaling. 

-

NemID bliver til MitID

DAGLIG ØKONOMI | 06.10.2021

Alle med NemID skal have MitID i løbet af 2021 og 2022. Du skal ikke gøre noget lige nu. Når det bliver din tur til at få MitID, får du automatisk besked, når du logger på Netbank eller Mobilbank.

familie med børn foran hus

Mest pålidelige bank

KUNDETILFREDSHED | 22.09.2021

Endnu engang ligger vores kunders tilfredshed i top 3 ifølge EPSI. Kunderne fremhæver, at Handelsbanken "er en pålidelig bank" og "vil kunden det bedste" som nogle at de positive ting i Handelsbanken.

Tankskibe

Fuld fart på genopretningen

MAKROØKONOMI | 25.08.2021

I denne konjunkturprognose præsenterer cheføkonom Jes Asmussen Handelsbanken forventningerne til udviklingen for dansk og global økonomi.

-

Skal dit barn flytte hjemmefra?

BOLIG | 09.07.2021

Studiestart er ofte lig med jagten på en god lejebolig med attraktiv beliggenhed til en overkommelig pris. Du kan hjælpe dit barn med at købe den første bolig med et forældrekøb.

-

Er boligmarkedet overophedet?

BOLIG | 21.06.2021

Den store stigning i både antallet af handler og boligpriser til nye rekorder har givet anledning til bekymringer om, hvorvidt vi er i gang med at opbygge en boble på boligmarkedet. Læs, hvad der får advarselslamperne til at blinke, og om dampen på boligmarkedet fortsætter.

-

Tips til rejsen denne sommer

KORT | 20.06.2021

Er du blandt de rejselystne danskere, der i disse uger overvejer mulighederne for at rejse til udlandet her i sommer? Få gode råd om valg af kort til betaling af rejsen, brug af kort på feriestedet og nyttige links om forsikring og rejserestriktioner.

-

Indefrysning af grundskyld bliver frivillig

BOLIG | 18.06.2021

Nu bliver det frivilligt, om du fortsat vil indefryse stigninger i grundskylden. Læs, hvad du skal gøre for at framelde dig den obligatoriske indefrysningsordning fra 2018.

-

Handelsbanken fylder 150 år

OM BANKEN | 12.05.2021

For 150 år siden, den 12. maj 1871, fik Handelsbanken tilladelse af den svenske konge til at drive bankvirksomhed. Dagen er en milepæl i bankens historie. Vi håber, vi kan fejre fødselsdagen med vores kunder til efteråret. 

-

Overvejer du at booke rejse?

REJSEFORSIKRING | 12.05.2021

Overvejer du at booke en rejse nu, er det værd at undersøge, hvordan din forsikring dækker. Læs, hvordan du er dækket med rejse- og afbestillingsforsikringen tilknyttet Handelsbankens Mastercard.

-

Bruger du det rigtige kort til onlinehandel?

KORT | 11.05.2021

Når du handler online, betaler du for varen, før du modtager den. Derfor bør du være opmærksom på, hvilket kort, der giver dig de bedste rettigheder, hvis du fx ikke modtager det, du har bestilt, eller butikken går konkurs.

-

Derfor renoverer danskerne deres bolig

BOLIG | 26.03.2021

Der er fuld gang i danskernes boligrenoveringer lige nu. Her kan du læse, hvad der får danskerne til at renovere boligen.

Mand køber ur

Nu kan du få resten af dine feriepenge

DAGLIG ØKONOMI | 25.03.2021

Nu kan du søge om at få udbetalt de resterende indefrosne feriepenge, svarende til ca. to ugers optjent ferie. Husk evt. at opdatere din forskudsopgørelse.

Hjemmearbejdsplads

Har du tjekket årsopgørelsen?

DAGLIG ØKONOMI | 24.03.2021

I år er der en særlig god grund til, at du skal huske at tjekke årsopgørelsen. Du skal nemlig selv udfylde dit befordringsfradrag. 

The Sustainability Yearbook 2021

Én af de mest bæredygtige banker i verden

BÆREDYGTIGHED | 12.02.2021

Som den eneste nordiske bank er Handelsbanken for 5 år i træk et "Sustainability Yearbook Member". 

Kvinde tegner graf på skærm

Investeringsåret 2020 er gået over al forventning

INVESTERING | 25.01.2021

Investeringsplejeordninger i Handelsbanken har igen i 2020 givet rigtig flotte afkast og har klaret sig særdeles positivt i forhold til markedet.

-

Betalinger på nettet skal godkendes med NemID

KORT | 08.01.2021

Kortbetalinger online skal fremover godkendes med NemID appen. Alternativt kan du godkende med et kodeord og en SMS-kode. 

Mand laver tag

Håndværkerfradraget forhøjes i 2021

SKAT | 17.12.2020

Håndværkerfradraget og servicefradraget bliver kraftigt forhøjet og gælder indtil videre i hele 2021. Se dine fradragsmuligheder og hvad du skal sikre dig, for at du kan opnå fradraget.

-

Puljeinvestering er Bedst i test

OPSPARING | 16.12.2020

Handelsbanken har de laveste omkostninger, når din opsparing skal vokse. Står din pensions- eller børneopsparing kontant på en konto, kan der være penge at hente – særligt i den nuværende rentesituation

MobilePay Gaver

Køb og giv gavekort i MobilePay

DAGLIG ØKONOMI | 15.12.2020

MobilePay har lanceret en ny mulighed for at købe og give et gavekort i en personlig indpakning direkte i MobilePay-appen. Gavekortet bliver aldrig væk, men kan altid findes på telefonen.

-

Følg de finansielle markeder

NYHEDSBREVE

Vores finansanalytikere har fingeren på pulsen og udsender en række nyhedsbreve. Vælg mellem daglige meldinger om udviklingen i aktuelle nøgletal, ugentlige opdateringer på nordiske aktier, analyser af nye markeder og meget andet.

Hjerte på dugget rude

Kan din bolig blive mere værd?

BOLIG | 30.11.2020

Ved du, om din bolig gemmer på nye muligheder? Der kan være god økonomi i at investere din murstensværdi i boligforbedringer.

-

Forskudsopgørelsen er klar

DAGLIG ØKONOMI | 26.11.2020

Er din indkomst ændret, forventer du flere hjemmearbejdsdage, eller har du optaget eller omlagt lån? Husk at opdatere forskudsopgørelsen, så du undgår en restskat.

Kvinde handler på nettet

Sådan undgår du fupbutikkerne på nettet

SIKKERHED | 26.11.2020

Netbutikker bugner med lokkende tilbud i forbindelse med Black Friday og julehandlen. Men du skal se dig godt for, for det er ikke alle tilbud, der kommer fra ”rigtige” butikker.

-

Joe Biden vandt - hvad betyder det?

ANALYSE | 19.11.2020

Cheføkonom Jes Asmussen kommenterer på, hvad det vil betyde for dansk økonomi, at Joe Biden vandt det amerikanske præsidentvalg.

-

Renteændring fra årsskiftet

DAGLIG ØKONOMI | 17.11.2020

Fra 1. januar 2021 nedsætter vi beløbsgrænsen for, hvornår privatkunder skal betale negativ rente. Samtidig indfører vi negativ rente på kontant indestående på pensionskonti. 

-

Udbetaling af feriepenge er et oplagt mål for svindel

SIKKERHED | 29.09.2020

Den aktuelle udbetaling af indefrosne feriepenge kan være en anledning til, at svindlere vil forsøge at få fingre i dine feriepenge ved at lokke dine NemID-oplysninger ud af dig. 

Kvinde foran computer med en kop kaffe

Skal du have udbetalt indefrosne feriepenge?

DAGLIG ØKONOMI | 14.09.2020

Til oktober bliver nogle af dine indefrosne feriepenge frigivet. Vælger du at få feriepengene udbetalt, skal du huske at rette din forskudsopgørelse for i år, så du undgår en eventuel restskat til foråret.
Hånd på tablet med graf

Nyt loft på aktiesparekontoen

INVESTERING | 04.09.2020

Den 1. juli 2020 blev det muligt at indskyde op til 100.000 kroner på aktiesparekontoen. Se eksempler på, hvordan du beregner det maksimale indskud på aktiesparekontoen i år.

-

Rygterne om boligmarkedets død var stærkt overdrevne

BOLIG | 26.08.2020

Prognoserne var dystre, da coronavirussen ramte Danmark i det tidlige forår. Vi kan her på den anden side af sommerferien glæde os over, at rygterne om boligmarkedets død i første omgang viste sig stærkt overdrevne.

-

Er det nu, du skal realisere drømmen om et sommerhus?

BOLIG | 07.06.2020

Sommerhussalget er steget massivt i år. Danskerne har for alvor fået lyst til at købe en sommeroase herhjemme.

-

Investering er for alle. Sådan kommer du i gang

INVESTERING | 22.06.2020

Hvordan kommer du som investeringsnovice i gang med at handle med aktier, og hvad skal du være særligt opmærksom på i markedet?

-

Hvordan vil coronakrisen påvirke huspriserne?

BOLIG | 03.06.2020

Cheføkonom Jes Asmussen svarer på spørgsmål om bolig- og sommerhusmarkedet i Danmark.

-

Pas på fupopkald fra svindlere

SIKKERHED | 24.02.2020

Oplys aldrig NemID-oplysninger til andre – kun svindlere beder om dine oplysninger.

-

Øget sikkerhed i Netbank og ved nethandel

SIKKERHED | 26.09.2019

Nye EU-regler øger kravet til sikkerhed på betalingsområdet. Det gælder blandt andet adgang til Netbank og godkendelse af kortbetalinger i netbutikker.

Udsnit af Handelsbankens nyhedsbreve

Følg med på de finansielle markeder

NYHEDSBREVE

Vores finansanalytikere har fingeren på pulsen og udsender en række nyhedsbreve. Vælg mellem daglige meldinger om udviklingen i aktuelle nøgletal, ugentlige opdateringer på nordiske aktier, analyser af nye markeder og meget andet.