Sommerhus

Drømmer du om sommerhus? Få samme gode lånemuligheder som til din bolig.
Cykel ved strand

Lånemuligheder til sommerhus

Vælg den rette lånetype

Du kan låne op til 75 procent af købesummen med et PrioritetsLån eller realkreditlån, når du køber et sommerhus. 

Har du friværdi i din helårsbolig, er det en god idé at låne til de sidste 15-20 procent af dit sommerhuskøb via friværdien. Så får du nemlig realkreditlån eller PrioritetsLån, som fås til en væsentlig lavere årlig omkostning i procent (ÅOP) end et banklån, der normalt vil koste fx 5-6 procent.

Sådan kan du sammensætte din finansiering

  • 5% udbetaling
  • 75% PrioritetsLån eller realkreditlån
  • 20% Boliglån / belåning i din friværdi i din helårsbolig

Værd at overveje, før du køber sommerhus

Tag udgangspunkt i familiens behov og situation

Der er gang i sommerhushandlerne rundt om i det danske land. Selvom priserne nogle steder er steget, kan du fortsat gøre en god sommerhushandel, idet renterne blandt andet er lave i øjeblikket. Et sommerhus kan være et godt alternativ til udlandsrejserne, og det er godt for både stressniveau, pengepung og klimaet. Når du køber sommerhus, skal du dog frem for alt tage udgangspunkt i dine/familiens behov og ønsker. Når det er afklaret, så er det tid til at se på, hvad der er muligt i forhold til din privatøkonomiske situation.

Ekstra omkostninger

Før du beslutter dig for at investere i et sommerhus, skal du være opmærksom på de ekstra omkostninger, der kommer oven i renter og afdrag på gælden. Vand, el, opvarmning og vintersikring af sommerhuset er udgifter, der sammen med grundejerforening og vedligeholdelse af hus og have, koster penge. Dertil kommer udgifter til ejendomsskat og ejendomsværdiskat.

Udlejning eller ej

Du kan dække nogle af udgifterne ved at leje sommerhuset ud, når du ikke selv bruger det. Det forudsætter dog, at huset har en størrelse, indretning, stand og beliggenhed, så det egner sig til udlejning. Prisen for udlejning er typisk højst, når du selv skal bruge det – nemlig om sommeren. Du må også regne med større slid på hus og inventar, når du lejer sommerhuset ud.

Du skal betale skat af en del af din indtægt, når du lejer din feriebolig ud.

Ingen kender den kommende prisudvikling

Inden du køber et sommerhus, er det vigtigt, at du ved, om huset skal være et sted, hvor familie og venner nyder fritiden, eller om du vil købe huset med investering for øje. Desuden skal du forholde dig til, om det skal være med eller uden udlejning.

Det mest sikre er at opfatte dit sommerhus som en investering i trivsel. Om du er heldig at kunne sælge sommerhuset med en gevinst en dag, eller om det med tiden bliver mindre værd, det ved ingen. Men køber du nu, kan du nyde sommerhuset – og så må tiden vise, om det også bliver til en god forretning. 

Vi samarbejder med LokalBolig

-

Vi samarbejder med LokalBolig, som har 61 boligbutikker over hele landet og er kendt for stærkt lokalkendskab.


Boligkøb i udlandet

Palm på ö.

Overvejer du at købe bolig i udlandet?

Vi findes i mange lande og hjælper dig lokalt med vigtige kontakter, hvis du skal købe bolig.