Guide til køb af ejerbolig

At købe en bolig er en af de største investeringer i livet. Her er en række punkter, du skal huske, når du skal købe bolig.

1. Hvad er din boligdrøm?

Ikon med drömmande moln
Hvilke ønsker og krav har du til din kommende bolig? Hvor vigtig er fx beliggenheden, størrelsen og boligens stand?

2. Hvad kan du købe for?

-

Find ud af, hvad der er realistisk at købe bolig for. Elementer som din løn, hvad du skylder væk, og hvor stor din opsparing er, spiller ind.

Kontakt os gerne så tidligt i processen som muligt. Vi regner på din boligøkonomi, så du ved, hvad du har råd til at købe for. Derudover er det vigtigt, du sikrer, at du kan blive siddende i boligen, hvis du skulle blive arbejdsløs, blive ramt af en ulykke eller sygdom – se, hvordan du er dækket i dag på  pensionsinfo.dk Åbner i nyt vindue


3. Gå på boligjagt

Find drømmeboligen

Med din boligøkonomi for øje kan du for alvor starte jagten på drømmeboligen. Se på mange forskellige boliger, få tilsendt salgsopstillinger og overvej nøje, hvordan de lever op til dine krav.

Vi samarbejder med Lokalbolig, som har mere end 50 boligbutikker over hele landet og er kendt for stærkt lokalkendskab.

Få indsigt i boligens stand

Få en tilstandsrapport der fortæller, hvordan boligens stand er, og om der er noget, der bør repareres. Det er desuden en god idé at tjekke husets energimærkning og få en elrapport. Tag gerne en byggesagkyndig med på råd. 


4. Vælg det rigtige lån

Tal med en af vores boligrådgivere, som hjælper med at finde den rette finansiering for dig. 

Du kan låne op til 80 procent med PrioritetsLån eller realkreditlån (75 procent ved sommerhuse), op til 15 procent med et banklån og du skal selv lægge minimum de lovpligtige 5 procent i udbetaling.

PrioritetsLån til ejerbolig
Realkreditlån
Boliglån

Sådan kan du sammensætte finansiering af en ejerbolig

  • Minimum 5% udbetaling
  • 80% PrioritetsLån eller realkreditlån - 75% for sommerhus
  • Op til 15% Boliglån

5. Afslut bolighandlen

Forhandling om boligens pris

Der skal ofte en forhandling til, som foregår gennem sælgers ejendomsmægler.

Gennemgå dine forsikringer

En udvidet ejerskifteforsikring kan være en god idé at tegne, før du overtager huset. Sørg for at se din indboforsikring efter og få en husforsikring.

Underskriv med advokat- og bankforbehold

Underskriv altid aftalen med advokat- og bankforbehold. Du har seks hverdages fortrydelsesret, efter papirerne er underskrevet. Brug juridisk ekspert til at gennemgå købsaftale, tilstandsrapport og ejerskifteforsikring. En advokat vil også kunne lave skødet.


6. Boligen bliver din

En nyckelknippa med husnycklar.
Når du overtager boligen, aflæser du sammen med sælger el, vand og varme. Det er sælgers ansvar at sende tallene til forsyningsselskaberne. Din bolig skal selvfølgelig også betales. Her klarer banken det praktiske. Så mangler du bare at flytte ind og skabe dit nye hjem.