Energirenovering af din bolig

Renover din bolig, spar energi og penge, og vær med til at forbedre klimaet
-

Har du lige købt bolig, eller skal du renovere din nuværende bolig? 

Så kan det være oplagt at tænke energirenovering ind i dit projekt. Du kan både opnå kontante besparelser på dit energiforbrug, øge komforten og forbedre indeklimaet, samtidig med at du reducerer husets CO2-udledning.

De seneste måneders kraftige stigninger i el- og gaspriser gør det ekstra relevant at overveje fx udskiftning af varmekilde, og hvordan du i øvrigt kan energioptimere din bolig.

Hvad er energirenovering?

Der er tale om energirenovering, når du foretager ændringer i boligen, der mindsker dit energiforbrug, og dermed boligens CO2-udledning. Eksempler på energirenovering kan blandt andet være ændring af boligens varmekilde (fx ved at skifte fra olie- eller gasfyr til varmepumpe), forbedret isolering af vægge, lofter og gulve, udskiftning af vinduer eller etablering af klimasikring.


Få rådgivning til energirenovering af din bolig

Få en rapport over din boligs tilstand

I Jyske Bank kan vi rådgive dig om økonomien og finde den løsning, der hænger bedst sammen med din øvrige økonomi. Til gengæld er der andre, der er bedre til at rådgive om boligens stand og det håndværksmæssige. Derfor arbejder vi sammen med Botjek A/S, der kan give dig en komplet rapport over din boligs stand.

Kan du spare kroner med en varmepumpe?

Overvejer du en varmepumpe som erstatning for naturgas eller oliefyr, så kan Jyske Bank hjælpe med finansieringen. Først bør du dog undersøge, om varmepumpen er den rigtige løsning – og hvor meget du kan spare ved at skifte. Vi samarbejder med Bodil Energi, der kan hjælpe dig hele vejen fra beregning og aktuelle tilskudsmuligheder til installering af den rigtige varmepumpe i hjemmet.

Producer selv strøm med solceller

Kunne solceller være en løsning for dig? Passer de til taget på dit hus? Kan det betale sig? Vi vil som bank gerne hjælpe med finansieringen af solceller. Og vores samarbejdspartner Bodil Energi kan hjælpe med rådgivning om, hvilken solcelleløsning der passer til dit tag og dit strømforbrug. De kan udregne en individuel case på dit hus og dit forbrug.


Fordele ved energirenovering

Ikon med löv i ett hus
  • Du reducerer dit energiforbrug og sparer dermed penge
  • Du forbedrer dit indeklima
  • Din bolig kan blive mere værd
  • Boligens energimærke kan blive forbedret, så det er nemmere at sælge boligen, den dag det bliver aktuelt
  • Du opnår lavere CO2-udledning til gavn for klimaet

en hand med ett löv ovanför

Få tilskud til energirenovering

Nye tilskudsmuligheder

Tidligere kunne du søge om tilskud til energibesparende projekter i din bolig fra Energistyrelsens Bygningspulje. Fra 2023 kommer der nye offentlige tilskudspuljer.


Når du skal renovere boligen, har vi de lån, du behøver

Skal vi regne på det?

Kontakt os, og lad os lave en beregning på, om du kan realisere den renovering af din bolig, du drømmer om. Boligberegningen er gratis og uforpligtende.

-

Bliv inspireret

Se, hvordan andre har energirenoveret

Energistyrelsen har samlet et casebibliotek med mere end 130 cases om danske boligejere, der har energirenoveret deres bolig. Her kan du blive inspireret af deres erfaringer

Mulighed for tilskud og skattefradrag

Inden du starter din renovering, kan du med fordel undersøge muligheden for at søge tilskud til fx udskiftning eller renovering af varmeform gennem dit energiselskab.

Undersøg også, om dine renoveringer giver mulighed for at trække arbejdsløn fra i håndværkerfradraget.

Læs mere om tilskudsordninger på sparenergi.dkÅbner i nyt vindue