1. Privat
  2. /
  3. Lån
  4. /
  5. Billån
  6. /
  7. Gode råd før du køber bil

Gode råd før du køber bil

Fire gode råd til dig, der overvejer at købe ny bil
-

Overvejer du at skifte din bil ud? 

Skal det være en ny eller en brugt model? Hvordan kan du sikre dig, at du ikke får overraskelser, når drømmebilen holder i garagen? Her finder du fire gode råd til dig, der overvejer at købe ny bil.

nummer 1

Rådgivning der rækker ud over selve billånet

Uanset om du vil udskifte en brugt bil med en anden, købe en ny bil, eller købe en ekstra bil til husstanden, kan det meget vel betale sig at kontakte din rådgiver og spørge efter råd, der rækker videre end blot at sammenligne en rente og en månedlig ydelse fra et standardiseret finansieringstilbud på bilen. Det kan vise sig, at det rent faktisk ikke bliver dyrere at få nyere, større eller mere miljøvenlig køreglæde. 


siffran 2

Kig på helheden

Kigger vi på selve finansieringen af en bil, er den sammensat af både renter og gebyrer, og derfor skal du altid kigge på den årlige omkostning i procent (ÅOP), når du sammenligner lånetilbud. 

Du kan selv lave en hurtig beregning på et forslag til finansiering ved at bruge billånsberegneren

Det er dog ikke kun finansieringen, du skal tænke over, når du vælger ny bil. Forbrug af brændstof, serviceeftersyn, vægtafgift, forsikring og gensalgsværdi af bilen betyder også meget for, hvordan et køb af en ny bil eller udskiftning af den gamle samlet påvirker din økonomi. Kontakt os og få et samlet overblik over, hvad det reelt koster dig at skifte bilen ud eller købe bil nummer to. 


nummer 3

Afdrag på billån

Før du skriver under på dit billån, skal du blandt andet sikre dig, at du betaler af på bilen, så lånet er væk, den dag du ikke har bilen længere - og helst også noget før. Gensalgsværdien på din bil er forskellig afhængig af, hvilket mærke og model du vælger. 

Ændringer i efterspørgslen på de forskellige brugte biltyper eller ændringer i reglerne for afgiftsbetaling kan medføre, at bilen taber værdien hurtigere, end du havde regnet med. Derfor er det altid en god idé at betale lånet tilbage i et hurtigere tempo end det, bilen forventes at tabe i værdi. 


nummer 4

Overvej dit behov

Før du vælger bil, skal du overveje dit behov nøje. Måske foretrækker du at pendle billigst muligt. Eller muligvis lægger du vægt på stor køreglæde, selvom det koster ekstra. Miljørigtige hybridbiler eller kørsel på el skal også tages med i betragtningerne. Og så er der de mange varianter af mærker og modeller, der kan klare storfamilien eller golfudstyret afhængig af, hvor du er i livet. Kort sagt, skal du overveje dit behov, og hvor meget du vil give økonomisk afkald på for at købe og køre i bilen. 

Vi kan hjælpe dig med at udregne, hvor meget du skal betale for valget af en konkret bil, så du kan se, hvad forskellen i alt betyder for din daglige økonomi. Er eksempelvis 1.000 kroner mere om måneden for at opleve ekstra køreglæde, et smukkere design og et mere udsøgt interiør lidt eller for meget? Valget er dit, men du bør vide, hvad det koster dig – alt inklusive.