1. Privat
 2. /
 3. Konto, kort og betalinger
 4. /
 5. Kort
 6. /
 7. Mastercard Debit til børn og unge

Mastercard Debit til børn og unge

Giv dit barn ansvar for egne lommepenge – kort med saldokontrol.
Mastercard Debit
 • Til børn fra 8 år
 • Barnet kan ikke bruge mere, end der er på kontoen
 • Kortet kan bruges til at betale i butikker og til at hæve kontanter i Danmark og i udlandet
 • Geografisk sikkerhed
 • Årsgebyr: Gratis

Ikon med lysende pære

Sådan fungerer Mastercard Debit til børn og unge

Saldokontrol

Mastercard Debit tilknyttes barnets Juniorkonto eller Ungdomskonto. Alle køb trækkes direkte på kontoen, og kortet har saldokontrol, så barnet ikke bruger flere penge, end der er på kontoen. 

Beløbsgrænser

Barnet kan hæve op til 2.000 kroner pr. dag og betale i butikker for op til 2.000 kroner pr. dag - både i Danmark og i udlandet. Når barnet fylder 18 år, ændres beløbsgrænsen til 30.000 kroner pr. dag. 

Vi anbefaler, at barnet får kort til en konto med en lille saldo til at starte med. Overvej at opdele barnets penge på en opsparing uden kort og en konto, som barnet må bruge af.

Juniorkonto 0-9 år
Ungdomskonto 10-17 år

Brug kortet overalt

 • Betal i butikker i Danmark og i udlandet, hvor de accepterer Mastercard
 • Hæv kontanter i alle pengeautomater i Danmark og i udlandet
 • Brug kortet kontaktløst
 • Tilmeld kortet til MobilePay – fra barnet er 13 år

ung pige med mobiltelefon

Digitale muligheder for børn og ungeBarnet kan bruge Mobilbank-appen til at følge med i, hvor mange penge der er på kontoen. Her kan barnet – måske med hjælp fra forældrene – også bruge Geografisk sikkerhed på sit Mastercard Debit og spærre kortet, hvis barnet mister det. Jo ældre barnet bliver, jo flere muligheder får barnet adgang til. 


Kontaktløs betaling – hurtigere betaling med kort

ikon med symbol for kontaktløs betaling
Du kan betale med dit kort uden at sætte kortet i betalingsterminalen. Når du skal betale for køb under 350 kroner, slipper du for at taste din pinkode. Bare hold kortet hen mod terminalen, og når du hører bippet, har du betalt. Kig efter det kontaktløse symbol. 

De kontaktløse kort er fortsat blandt de sikreste kort i verden. For at sikre, at det kun er dig, der bruger kortet, bliver du en gang imellem bedt om at taste din pinkode ved de små beløb.

Beskyt dit kort

ikon med kort og hængelås

Åbn og luk dit kort

Du kan beskytte dit Mastercard mod misbrug ved at lukke det for brug i hele eller dele af verden. Du kan også spærre kortet for handel på nettet eller brug i pengeautomater. Bestem selv, hvor og hvornår dit kort skal bruges med Geografisk sikkerhed.

Du åbner og lukker dit Mastercard direkte i Netbank eller Mobilbank. Ændringerne slår igennem med det samme, og du kan ændre indstillingerne lige så tit, du vil.

Sikker handel på nettet

Verified by Visa, Dankort Secured by Nets og Mastercard Identity Check er sikkerhedsløsninger, som bruges af flere danske og udenlandske netbutikker. Du får en SMS-kode, som du skal taste, inden betalingen kan gennemføres.

Tilmeld dit kort
For at handle i butikker med sikkerhedsløsningerne skal du tilmelde dit kort og registrere dit mobilnummer hos Nets. Din tilmelding skal bekræftes med NemID.

Tilmeld dit kortÅbner i nyt vindue
Sikker nethandel