Et Visa/Dankort er ikke længere nok

Flere og flere rammer Visa/Dankortets beløbsgrænse. Tag altid minimum to kort med på ferien – og tilføj dem i dine mobile betalingsløsninger
-

Vidste du, at der er en beløbsgrænse på dit Visa/Dankort på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage? 

Beløbsgrænsen har ikke noget at gøre med, hvor mange penge du har på kontoen, men er en begrænsning, der ligger på Visa-delen af dit kort. Det er der mange danskere, der ikke tænker over, men det behøver de heller ikke, hvis de har flere kort. 

Udfordringen opstår først, hvis du har et Visa/Dankort som dit eneste kort. Så kan du risikere, at du ikke kan betale – og det kan være en rigtig ubehagelig situation.

Disse betalinger tæller med i beløbsgrænsen

Beløbsgrænsen har altid været på Visa/Dankortet, men langt flere danskere rammer den nu, fordi flere danske butikker vælger kun at modtage Visa-betalinger. Derudover trækker nye betalingsmuligheder som Apple Pay, Google Pay og Garmin Pay på Visa-delen af dit kort. 

Alle disse Visa-betalinger – både i butikker og online – tæller med i de 25.000 kroner pr. løbende 30 dage.

Udfordringen med beløbsgrænsen kan blive særlig stor i feriesæsonen, hvor der evt. bliver brug for ekstra store beløb til booking af fly, hotel og bil – hvor flere betalinger kan ske på udenlandske hjemmesider. Så står du måske på ferien uden mulighed for at betale, hvis ikke du har flere kort med. 

Det kan du gøre

Sørg for at have flere kort. Rejser du til udlandet, er det særligt vigtigt, at du har to kort med.

Husk også, at du kan lægge flere kort i de mobile betalingsløsninger: Apple Pay, Google Pay og Garmin Pay. Så har du altid et alternativ ved hånden – og dem kan du også bruge i udlandet, hvis blot kortterminalen tillader kontaktløs betaling.

Ekstra kort til ferien

a woman with her hand on luggage

Skal du leje bil på ferien?

Flere steder i udlandet – særligt i Sydeuropa – hører vi, at udlejningsbureauer kun udleverer biler, hvis lejeren har et kreditkort. Et Visa/Dankort eller Mastercard Debit er ikke nok. Så selvom du har booket bilen hjemmefra med et Visa/Dankort, kan du opleve, at det kort, du skal oplyse som garanti på udleveringsstedet, skal være et kreditkort. 

Samme udfordring kan du også opleve på hoteller, hvor de kun accepterer kreditkort som garanti.

Forbered dig til ferien i god tid

Har du brug for et kreditkort eller et ekstra kort til din konto, så kontakt din rådgiver i god tid, så du er sikker på, at dit nye kort kommer frem inden ferien.

-

Mastercard Debit

Du kan selv bestille et Mastercard Debit i din Netbank – du skal blot vælge hvilken konto, det skal tilknyttes, og om du vil have ny pinkode eller genbruge pinkode fra et eksisterende kort. Så sker resten af sig selv.

Log på Netbank

Mastercard kreditkort

Vil du ansøge om et Mastercard kreditkort, skal du kontakte din rådgiver – du kan blot sende en besked i Netbank, hvor du oplyser hvilken korttype og hvilken kredit du ønsker, dit kort skal have. Så vender din rådgiver tilbage snarest muligt.

Læs også

Flyvinge

Rejs sikkert med kort

Find praktiske tips til sikkert brug af dit kort før, under og efter rejsen.
Tips til rejsen