Sikker nethandel

Gode råd om sikker handel på nettet
kvinde taster kortoplysninger på bærbar computer

Øg sikkerheden på dit kort

Tilmeld dit kort til sikkerhedsløsningerne 'Mastercard Identity Check', 'Verified by Visa' og 'Dankort Secured by Nets', som netbutikkerne kan benytte som en ekstra sikkerhed ved betaling. 

Godkend med SMS-kode
Når du har tilmeldt dit kort og betaler i en netbutik, modtager du en SMS med en engangskode, som du skal indtaste undervejs i betalingsforløbet. 

Sådan tilmelder du dig
Tilmeld dine kort til løsningen på Nets hjemmeside, hvor du indtaster dit kortnummer og det mobiltelefonnummer, som du ønsker, at engangskoden skal sendes til.


Vælg selv, om dit kort skal bruges til nethandel

Du kan spærre dit kort for køb på nettet, når du ikke bruger det. Har du spærret dit kort for nethandel, kan du ikke gennemføre nogen køb på nettet. Du åbner og lukker dit kort med Geografisk sikkerhed i Netbank eller Mobilbank. Det er gratis, og du kan ændre indstillingerne, så tit du vil.

Geografisk sikkerhed er muligt på Mastercard Debit og Mastercard kreditkort.

Log på Netbank og åbn eller luk dit kortÅbner i nyt vindue

Undersøg netbutikken før du handler

Se efter sikker forbindelse

Alle danske netbutikker beskytter dine kortdata med en sikker forbindelse. Se om hjemmesidens adresse starter med et 'https'. S'et til sidst viser, at forbindelsen er sikret. Du kan også se efter en hængelås forrest i adresselinjen. Tryk på hængelåsen og se, hvem der garanterer for hjemmesidens sikkerhed.

Styr uden om fupbutikker

Har netbutikken kontaktoplysninger på hjemmesiden? Er mærkevarerne alt for billige, eller er der stavefejl og skæve priser på varerne? 


fulfilled criterias

Læs betingelserne

Hvis du ønsker at købe noget, bør du læse købsbetingelserne grundigt igennem og lægge mærke til din fortrydelsesret, som i danske butikker typisk vil være 14 dage. Husk at sikre dig, at du ikke binder dig til flere køb, evt. i form af et abonnement, hvis du ikke ønsker det.

Pas på dit kortnummer

Oplys kun dit kortnummer, når du skal betale for en vare eller ydelse. I alle andre situationer bør du aldrig - selvom du bliver opfordret til det - indtaste dit kortnummer, hverken som ID, en del af "medlemsoplysninger" eller for at komme videre til en anden side.
-

Gem dokumentation

Gem altid kvittering for, at du har gennemført dit køb. Print eller gem ordrebekræftelsen, du modtager på mail, eller tag et skærmprint fra hjemmesiden.

Kontroller dit kontoudtog

I Netbank og Mobilbank kan du løbende følge dine posteringer på din konto. Ser du posteringer, du ikke kender til, skal du straks kontakte din filial.

Hvis det går galt

Får du ikke dine varer, eller bliver der fx trukket et andet beløb end det aftalte, kan du gøre indsigelse via din filial.