Sikker nethandel

Gode råd om sikker handel på nettet
kvinde ved bærbar computer med kort og mobiltelefon

Kortbetalinger på nettet skal godkendes med NemID

Nye EU-krav betyder, at sikkerheden ved nethandel øges yderligere.

Godkend med NemID nøgleapp
Fremover skal du godkende de fleste kortbetalinger på nettet med NemID nøgleappen til sidst i betalingsforløbet. Hent NemID nøgleappen her.

Har du ikke nøgleapp?
Som alternativ til NemID nøgleappen, skal du oprette et personligt kodeord, som du skal indtaste, hver gang du bliver bedt om at godkende en kortbetaling, sammen med en engangskode, du får pr. sms til sidst i betalingsforløbet.

Tilmeld dine kort på Nets hjemmeside, hvor du registrerer dit kortnummer, dit personlige kodeord og det mobilnummer, som du ønsker, at engangskoden skal sendes til. For at registrere dit mobilnummer og dit personlige kodeord, skal du godkende med NemID. Kontakt din filial, hvis du ikke har NemID.

Gode råd når du opretter personligt kodeord

  • Brug aldrig personlige oplysninger som personnummer eller navn
  • Brug både store og små bogstaver
  • Brug både tal, bogstaver og specialtegn
  • Sørg for at koden er mindst 12 karakterer lang

Vælg selv, om dit kort skal bruges til nethandel

Du kan spærre dit kort for køb på nettet, når du ikke bruger det. Har du spærret dit kort for nethandel, kan du ikke gennemføre nogen køb på nettet. Du åbner og lukker dit kort med Geografisk sikkerhed i Netbank eller Mobilbank. Det er gratis, og du kan ændre indstillingerne, så tit du vil.

Geografisk sikkerhed er muligt på Mastercard Debit og Mastercard kreditkort.

Log på Netbank og åbn eller luk dit kortÅbner i nyt vindue

Undersøg netbutikken før du handler

Se efter sikker forbindelse

Alle danske netbutikker beskytter dine kortdata med en sikker forbindelse. Se om hjemmesidens adresse starter med et 'https'. S'et til sidst viser, at forbindelsen er sikret. Du kan også se efter en hængelås forrest i adresselinjen. Tryk på hængelåsen og se, hvem der garanterer for hjemmesidens sikkerhed.

Styr uden om fupbutikker

Har netbutikken kontaktoplysninger på hjemmesiden? Er mærkevarerne alt for billige, eller er der stavefejl og skæve priser på varerne? 


fulfilled criterias

Læs betingelserne

Hvis du ønsker at købe noget, bør du læse købsbetingelserne grundigt igennem og lægge mærke til din fortrydelsesret, som i danske butikker typisk vil være 14 dage. Husk at sikre dig, at du ikke binder dig til flere køb, evt. i form af et abonnement, hvis du ikke ønsker det.

Pas på dit kortnummer

Oplys kun dit kortnummer, når du skal betale for en vare eller ydelse. I alle andre situationer bør du aldrig - selvom du bliver opfordret til det - indtaste dit kortnummer, hverken som ID, en del af "medlemsoplysninger" eller for at komme videre til en anden side.
-

Gem dokumentation

Gem altid kvittering for, at du har gennemført dit køb. Print eller gem ordrebekræftelsen, du modtager på mail, eller tag et skærmprint fra hjemmesiden.

Kontroller dit kontoudtog

I Netbank og Mobilbank kan du løbende følge dine posteringer på din konto. Ser du posteringer, du ikke kender til, skal du straks kontakte din filial.

Hvis det går galt

Får du ikke dine varer, eller bliver der fx trukket et andet beløb end det aftalte, kan du gøre indsigelse.