Gode råd om penge og økonomi

Find tip og råd til dig med børn i alderen 0 til 9 år.
Barn i trillebør

Skab et godt fundament

”Må jeg få en is?”, ”Jeg mangler nogle fodboldkort” – selvom det virker tidligt at tænke økonomi i denne alder, er det en god idé at begynde at tage stilling. Måske ikke de første år, men når barnet starter i børnehave, dukker spørgsmålene typisk. 

Begynd derfor tidligt at klæde dit barn økonomisk på. Her er nogle eksempler på, hvordan du kan starte.

Lad barnet bestemme over egne penge

Ferier og oplevelser er gode anledninger til at give barnet rådighed over et vist beløb. På den måde lærer barnet at prioritere, hvad pengene skal bruges til. 

Det kan være, I sparer op til sommerferien og giver ekstra feriepenge, som kan bruges på de mange nye fristelser, ferien byder på. 

Det kan også være en idé at give barnet sine egne penge, hvis I besøger en forlystelsespark, så barnet selv skal vælge, hvad det vil købe i stedet for, at der ikke plages om både bamse, slik og popcorn. 

Leg og lær med klodser 

Forståelse for penge kommer i høj grad gennem leg. Når dit barn kommer i skolealderen, kan det derfor være en god idé at give en forståelse for penge ved at lege med eksempelvis klodser. 

Brug klodserne til at visualisere, hvordan jeres økonomi hænger sammen. Start med de penge mor og far tjener, og fordel derefter klodserne til kommune og bank. Til sidst har I de klodser tilbage, som I kan købe ind for.