1. MitID til unge

MitID til unge

MitID er et digitalt ID, som beviser, hvem du er på nettet
-

Hvordan får jeg MitID?

MitID er et digitalt ID, du skal bruge, hvis du skal bruge Netbank og Mobilbank eller logge på offentlige selvbetjeningsløsninger som skat.dk, borger.dk og sundhed.dk.

Du kan få MitID, når du er fyldt 13 år. 

13-14 år

For at få MitID skal du – sammen med en forælder eller en anden voksen – møde op på Borgerservice. Det skal I, fordi I skal dokumentere, hvem du er bl.a. for at undgå identitetstyveri. 

Hvis du ikke bruger Netbank/Mobilbank endnu, kan du med fordel vente med at få MitID til senere. I øjeblikket er der lang ventetid, da mange danskere skal nå på Borgerservice inden 30. juni 2022.

15 - 17 år

Måske har du allerede skiftet fra NemID til MitID. Ellers får du snart besked via din Netbank og Mobilbank, at det er din tur til at få MitID. Når du får besked, følger du blot vejledningen. 

Har du fået NemID uden at møde personligt op i banken eller på Borgerservice, kan der være behov for, at du skal opdatere dine ID-oplysningerÅbner i nyt vindue, så du kan bruge dit NemID til at få MitID. Det står i brevet fra Digitaliseringsstyrelsen eller i Netbank/Mobilbank, når det er din tur til at få MitID.

Har du ikke haft NemID før, eller er du lige fyldt 15 år, skal du have oprettet et MitID på Borgerservice.


Få MitID på Borgerservice

Sådan gør du

 1. Bestil tid på borger.dk i god tid - der kan være lang ventetid
  Find Borgerservice og bestil tidÅbner i nyt vindue
 2. Tag legitimation med
  Tjek, hvilken legitimation du skal have medÅbner i nyt vindue
 3. Er du under 15 år, skal du have en voksen med som vidne. Vidnet skal også medbringe gyldig legitimation og have MitID
 4. Download MitID appen på din telefon, så du er klar
  Hent MitID i App StoreÅbner i nyt vindue
  Hent MitID i Google PlayÅbner i nyt vindue

Når du har været på Borgerservice, skal du fremover bruge dit nyt MitID, når du logger på Netbank og Mobilbank.


Sådan bruger du MitID

iPhone der viser MitID app

Du skal vælge, hvordan du vil bruge MitID. Det gør du, når du er i gang med at få MitID.

MitID app

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Med et swipe i MitID appen kan du godkende med MitID på din smartphone eller tablet. 

Du skal selv åbne appen, når du skal godkende med MitID. Det er derfor en god idé at placere den et sted på din telefon, hvor du nemt kan finde den, fx på startsiden.

Det kan også være en god idé at lave backup af MitID, hvis du skulle miste din telefon. Det kan du gøre ved at installere MitID app på flere enheder, fx både på din telefon og din tablet.

Fysiske alternativer

Hvis du ikke kan eller ønsker at bruge MitID app, kan du bestille en MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser, som du kan få sendt med posten eller få udleveret på Borgerservice:

MitID kodeviser

MitID kodeviser

MitID kodeviseren er en lille, elektronisk enhed, der viser en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med MitID.

MitID kodeoplæser med headset

MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæseren har en stor skærm, der viser dig en engangskode. Den skal du indtaste, når du godkender med MitID. Kodeoplæseren kan også læse engangskoden højt for dig.


Pas godt på dit personlige MitID og dit digitale liv

Fem gode råd til dit digitale liv

 1. Vis aldrig dine koder
 2. Udlever ikke MitID til andre
 3. Del ikke dit bruger-ID
 4. Godkend aldrig noget på baggrund af fx et opkald
 5. Tjek altid, hvad du godkender med MitID