Nordic Finance and the Good Society

Vi støtter forskningsprojekt om bæredygtighed og den finansielle sektor
-

Hvordan kan bankerne understøtte visionen om en stærk, grøn og bæredygtig finansiel sektor? Det vil vi gerne være med til at finde svaret på

En del af løsningen

En bæredygtig finansiel sektor er en forudsætning, hvis vi skal lykkedes med at løfte de mange udfordringer, vi står over for. Uanset om man starter med FN’s Verdensmål, ønsker en mere cirkulær økonomi eller er bekymret over, at befolkningen bliver ældre og ældre, så kræver det nye økonomiske modeller og løsninger.

I Handelsbanken ønsker vi at være en del af løsningen for en bæredygtig fremtid. Derfor støtter vi et 4-årigt forskningsprojekt om bæredygtighed i den finansielle sektor. Projektet hedder Nordic Finance and the Good Society og er drevet af Center for Corporate Governance på CBS. 

Debat og ny lovgivning

Formålet med forskningsprojektet er at skabe en levende og forskningsbaseret debat omkring bæredygtighed og grøn økonomi, der på sigt skal danne grobund for fremtidig lovgivning. Fokus vil i særdeleshed være på, hvordan man etablerer en bæredygtig finansiel sektor, udvikling af nye bæredygtige finansielle produkter, regulering, bekæmpelse af hvidvask, værdien af finansiel rådgivning og lige adgang til finansieringsmuligheder. 
Forskningsprojektet er støttet økonomisk af syv finansielle institutioner og uddannelsesinstitutioner. 25 forskere fra en række danske og internationale universiteter bidrager til projektet, som bliver ledet af Tom Kirchmaier Professor i Governance, Risk, Regulation and Compliance ved CBS.  

De 8 forskningsområder i Nordic Finance and the Good Society:

  1. Bæredygtig finansiering
  2. Langtidssigtet ejerskab i den finansielle sektor og den nordiske model
  3. Værdien af finansiel rådgivning
  4. Risiko & bekæmpelse af hvidvask
  5. Compliance og regulering
  6. Konkurrenceevne og forretningsmodeller
  7. Pengepolitik, teknologi og kryptovalutaer
  8. Lige adgang til finansiering
Læs mere om forskningsprojektet på www.nfgs.dkÅbner i nyt vindue

Vil du vide mere? 

Kontakt kommunikationschef