1. Bæredygtighed
Bæredygtighed - Vindmølle Bæredygtighed - Vindmølle

Bæredygtighed

Bæredygtighed er en integreret del af Handelsbankens DNA. Vi anerkender vores ansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling af samfundet.

En bæredygtig model

I Handelsbanken anerkender vi den indflydelse, vi har på samfund, miljø og de finansielle markeder. 

Langsigtede kunderelationer, lav risikotolerance, omkostningsbevidsthed og lokalt nærvær er fundamentet i Handelsbanken. På den måde har bæredygtighed længe været en naturlig del af den måde, vi driver forretning på. Vores ansvarlige tilgang til risiko, langsigtede fokus og finansielle styrke bidrager til, at vi ikke bliver en byrde for samfundet i krisetider, men tværtimod er en del af løsningen. Det er især gennem vores ansvarlige investeringer, finansiering og rådgivning, at vi kan bidrage til en bæredygtig omstilling af samfundet, samtidig med at vi naturligvis fokuserer på vores direkte påvirkning på miljø og klima.

Vi har som bank et stort ansvar, og det har vi forpligtet os til at leve op til. Uanset om vi møder vores kunder i en filial eller digitalt, skal det være nemt at træffe bæredygtige valg

Ambitiøse bæredygtighedsmål

Handelsbanken vil være CO2 neutral senest i 2040. Derudover har vi sat tre konkrete og ambitiøse mål inden for ansvarlig investering, finansiering og rådgivning.

Læs vores bæredygtighedsmål her
Læs også om, hvordan vi arbejder med FN's Verdensmål (engelsk)Åbner i nyt vindue
Se vores seneste bæredygtighedsrapporter (engelsk)Åbner i nyt vindue

Ikon med hand som håller i värdepapper

Bæredygtig finansiering

Vi tilbyder bæredygtige lån til erhvervskunder, der ønsker at finansiere nye eller eksisterende miljø- og klimarigtige bygninger. Vi rådgiver desuden kunder, der ønsker at udstede grønne obligationer. Hermed kan du understøtte din virksomheds bæredygtige profil.
en hand med ett löv ovanför

Bæredygtig investering

Vi screener vores investeringsunivers op mod en lang række internationale konventioner for ansvarlighed og andre bæredygtighedsparametre. Når vi udvælger de virksomheder, vi investerer i via vores fonde, gør vi det gennem aktivt tilvalg, fravalg og påvirkning.
Få mere at vide om bæredygtig investering
Læs om vores politikker på området

Internationalt samarbejde

Handelsbanken deltager i en lang række frivillige internationale initiativer og samarbejder, der alle arbejder for miljømæssig, social og finansiel bæredygtighed, bl.a. UN Global Compact, Net-Zero Banking Alliance, Principles for Responsible Banking og Principles for Responsible Investment. 

Nordic Finance and the Good Society

I Handelsbanken ønsker vi at være en del af løsningen for en bæredygtig fremtid. Derfor støtter vi et 4-årigt forskningsprojekt om bæredygtighed i den finansielle sektor. Projektet er drevet af Center for Corporate Governance på CBS. 

Vores egen forretning

  • Siden 2017 har Handelsbankens egne aktiviteter været CO2-neutrale. Det betyder, at vi kompenserer for det CO2-udslip, som vi endnu ikke kan undgå. Siden 2013 er vores eget CO2-udslip formindsket med 70%. 
  • Lighed, mangfoldighed og en inkluderende kultur er en del af vores kerneværdier og vores virksomhedskultur.
  • Vi arbejder målrettet for at forhindre finansiel kriminalitet, og vi har en åben og aktiv dialog med myndighederne om dette.
Læs vores bæredygtighedsmål
Læs om vores kerneværdier og virksomhedskultur
Læs om, hvordan vi arbejder med at forhindre finansiel kriminalitet