Trade Finance

Når du handler i udlandet, er det vigtigt at vælge det rigtige betalingsinstrument. Vi hjælper dig med at finde en løsning, der passer din virksomhed
Trade finance Kvinde mand foran containers

Reducer din risiko med den rigtige betalingsform

Trade finance Skib med containers

International handel

Hvilken betalingsmetode, du skal vælge, afhænger af virksomheden, i hvilket land din leverandør eller din kunde er, og hvor godt du kender dem. Har din virksomhed brug for hjælp til at foretage forretninger i udlandet mere effektivt og sikkert? Vi hjælper med at øge forudsætningerne for en succesfuld forretning. 

Hvad er Trade Finance, og hvordan fungerer det?

Som sælger af varer til udlandet, kan du kræve forudbetaling fra køber for at reducere risikoen for, at varerne ikke betales efter levering. Hvis du køber varer i udlandet, kan du til gengæld kræve, at sælger dokumenterer, hvilke varer der er sendt og kræve forudbetalingsgaranti, hvis du skal betale forud. Banken kan støtte dig i denne proces - uanset om du er køber eller sælger.  

Anvender du eksempelvis importremburs som køber, vil betaling kun ske til leverandøren, når visse dokumenter er præsenteret for banken og er i overensstemmelse med rembursens betingelser.

Trade Finance-løsninger

Remburs

En remburs er en af de mest sikre betalingsformer i international handel. Det er en garanti for, at køberen kan betale, hvilket letter sælgeren i sine forretningsbetingelser. En remburs fungerer både som en slags garanti og et betalingsmiddel med fordele, hvad enten du køber eller sælger varer i udlandet. 

Udenlandsk inkasso

Anvendelse af udenlandsk inkasso giver en større sikkerhed end ved ordinær udenlandsk overførsel. Betalingen sker, når du og din modpart er enige om vilkårene, hvilket betyder, at sælger har kontrol over varerne, indtil betaling er sket.  

Bankgaranti

Ved handel med udlandet skal du muligvis styrke eller sikre din del af aftalen med modparten. En enkel måde er at anvende en bankgaranti. Der er flere forskellige varianter af garantier, fx forudbetalingsgaranti, arbejdsgarantier og tilbudsgaranti. Hvilken garantitype du bør anvende, afhænger af den konkrete situation.

Trade FinanceOn-Line

Kommunikér elektronisk med banken om dine Trade Finance-forretninger på et område, der ellers er præget af fysiske dokumenter. Med Trade FinanceOn-Line opnår du en hurtigere ekspeditionstid, elektronisk arkivering, genbrug af tidligere koncepter og statistik.  Vi hjælper dig med din internationale handel

en jordglob

Vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige betalingsmetode til din virksomhed. Handelsbanken har Trade Finance-afdelinger i 10 lande og lokal tilstedeværelse i 20 lande. Din transaktion er sikker med os. 

Kontakt din lokale filial for mere information.