SEPA-betalinger

Med en fælles standard for betalinger i euro er det blevet lettere at håndtere betalinger inden for Europa

SEPA-services

Eurobetalinger inden for Europa  

SEPA Credit Transfer er en betaling i euro fra betaler til modtager, i lande der indgår i SEPA-regionen. Når du foretager en sådan betaling, kan du inkludere en unik kundereference. Kundereferencen kan for eksempel anvendes i forbindelse med feedback og gør det lettere at spore betalingen.

Forudsætninger:

  • Valutaen skal være euro
  • Betaling skal være kommerciel - til en virksomhed eller privatperson
  • Modtagerens IBAN skal være oplyst
  • Omkostninger skal være SHA, hvilket betyder delte omkostninger
  • Modtagers bank skal være tilknyttet SEPA.

Betalinger og opkrævninger i euro 

SEPA Direct Debit er en standardiseret betalingsservice for bankoverførsler i euro. Den kan anvendes både lokalt og på tværs af landegrænser i hele SEPA-regionen. SEPA Direct Debit er tilgængelig i to varianter: Core – for privat- og erhvervskunder, og B2B – for erhvervskunder.

SEPA Direct Debit giver en betalingsmodtager mulighed for at trække penge fra en betalers konto. En forudsætning er, at betaleren har underskrevet en aftale med betalingsmodtageren. Servicen kan benyttes til individuelle og tilbagevendende betalinger. 

For at kunne anvende Direct Debit skal du have en valutakonto i euro, og modpartens bank skal indgå i SEPA-samarbejdet. Du kan benytte en unik kundereference, der følger med betalingen.

SEPA Direct Debit er egnet for virksomheder med import- og eksporttransaktioner i euro inden for SEPA-regionen. 


the globe

SEPA lande

SEPA omfatter 36 lande; 27 EU-lande, 3 EØS-lande samt Monaco, Schweiz, Storbritannien, Jersey, Guernsey, Isle of Man, San Marino, Andorra samt Vatikanet. Hertil kommer de 8 franske øer og territorier.

EU-lande
Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

EØS-lande
Island, Liechtenstein og Norge.

De franske øer og territorier
French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Reunion, Saint Barthelemy, Saint Martin og Saint Pierre & Miquelon. 


Bedre procedurer for erhvervsbetalinger

En pratbubbla med ett frågetecken inuti och en pratbubbla med ett i inuti
At afsætte tid til forbedring af virksomhedens betalingsrutiner kan være en værdifuld investering. Vi er i nærheden og hjælper gerne med til at finde de løsninger, der passer dig og din virksomhed. Book et møde med os.
Find en filial