Betalingstyper

Der er forskellige måder, hvorpå du kan overføre danske kroner til en konto i et andet dansk pengeinstitut. Valg af betalingstype afhænger af beløbsstørrelse, og hvor hurtigt du ønsker beløbet overført

Standardoverførsel

En standardoverførsel kan anvendes til alle former for konto-til-konto betalinger. Beløbet er til rådighed på modtagers konto den førstkommende bankdag efter afsendelse af betalingen.

Overførslen skal være afsendt senest kl. 21.00 i Netbank.


Sammedagsoverførsel

En sammedagsoverførsel kan anvendes til fx konto-til-konto betalinger og fakturabetalinger, hvor beløbet skal overføres uden tab af valørdage. 

Overførslen skal være afsendt senest kl. 12.00.


Straksoverførsel

En straksoverførsel er til alle former for betalinger på maksimalt 500.000 kr., hvor beløbet skal være modtager i hænde straks efter afsendelse af betalingen. Beløbet er til rådighed på modtagers konto inden for 10 sekunder efter afsendelse af betalingen.

Denne betalingstype kan anvendes hele døgnet, alle ugens dage. Tilbydes både til manuel indtastning og filimport i Netbank Erhverv. 


Nationalbankoverførsel

En nationalbankoverførsel anvendes til fx vigtige leverandørbetalinger og finansielle betalinger, hvor beløbet skal være modtager i hænde kort tid efter afsendelse. Overførslen bogføres kort tid efter afsendelse af betalingen, dog senest en time efter, ved normal drift.

Overførslen skal være afsendt senest kl. 15.00. 


Leverandørservice

Minimér administrationen af opkrævninger og betalinger med anvendelse af Nets' Leverandørservice. Når du sender en leverance til Nets med de udbetalinger og/eller indbetalinger, som Leverandørservice skal foretage på dine kunder, klarer Nets resten. Der er ingen fysiske regninger, og pengene kommer til tiden. 


Overførselsservice

Med Overførselsservice håndterer Nets overførsel af løn, ATP, A-skat, pension og øvrige ind- og udbetalinger i forbindelse med lønkørsler.

Overførselsservice kan også anvendes til andre typer af udbetalinger, fx skadesudbetalinger og tilbagebetalinger af overskydende aconto-beløb.


NemKontobetalinger

NemKonto opdaterer løbende kontooplysninger på betalingsmodtagere, så du med udbetaling til NemKonto sikrer at din overførsel sker korrekt. Dermed undgår du at skulle bruge ressourcer på håndering af overførsler, som måtte blive returneret på grund af fx ophørt konto.