1. Information om corona

Information om corona

Mød os digitalt

  • Vi tager de nødvendige forholdsregler for at undgå, at corona spreder sig. Derfor forsøger vi at reducere fysiske møder. Vi opfordrer dig til at kontakte os via Mobilbank, Netbank, på telefonen eller via mail. Vi sidder klar til at hjælpe dig. 
  • Handelsbanken Direkte er åben uden for bankens åbningstid (mandag-torsdag til kl. 20, fredag til kl. 18 og søndag kl. 12-16) og hjælper dig med dine spørgsmål. Du kan ringe til din filial og trykke 3 – så viderestilles du til Handelsbanken Direkte.
  • Vi anbefaler, at du benytter KONTANTEN-automater, kontaktløs betaling, når det er muligt, eller MobilePay.
  • Pas på dig selv og hinanden.

Økonomi og aktier

Her kan du finde vores seneste prognoser om økonomien og aktiemarkedet.
Økonomiske analyser
Aktienyt
Aktuel valutaudsigt (pdf)
Tilmeld dig vores finansielle nyhedsbreveÅbner i nyt vindue

Sådan kan vi hjælpe dig

Corona-pandemien påvirker den økonomiske situation for både virksomheder og private. Vi har samlet en række oplysninger, som vi håber kan hjælpe dig med at træffe de bedste valg for din økonomi.

Er du ude og rejse?
Udenrigsministeriet opfordrer i deres rejsevejledning alle danskere til at rejse hjem til Danmark snarest muligt. Hvis du har et Handelsbanken Mastercard med tilknyttet rejseforsikring, er du i den aktuelle situation omfattet af rejseforsikringens evakueringsdækning. 

Sådan er du dækket ved evakuering

Er din rejse blevet aflyst?

Er din rejse blevet aflyst på grund af coronavirus, kan der være hjælp at hente, hvis du har et Handelsbanken Mastercard med rejseforsikring. Vi har netop besluttet, at afbestilte rejser kan blive kompenseret helt ekstraordinært. Pakkerejser er dog ikke omfattet, da de bliver tilbagebetalt af rejsebureauerne.

Se vilkår for den ekstraordinære kompensation

Er din indkomst påvirket?
Mange mennesker har som følge af corona mistet en del af deres indkomst. Virksomhedernes kunder forsvinder, eller man bliver fyret. Hvis dette gælder for dig, er vi her for at hjælpe, og vi har bl.a. gjort det let at søge om afdragsfrihed på dit lån i op til seks måneder. Se, hvordan du gør længere nede på siden.

Er din opsparing sikker?
I en krise som den, vi oplever i øjeblikket, kan man blive utryg ved at have sin opsparing i banken. Vi husker trods alt finanskrisen i 2008, hvor bankerne skulle have tilført penge. Handelsbanken er en af verdens mest solide banker med store reserver og langsigtede finansieringsmuligheder. Som en af de få nordiske banker modtog Handelsbanken ikke økonomisk bistand under finanskrisen. Vi er også solide nu, og du behøver ikke bekymre dig om din opsparing og større investeringer. 

Pas på svindelbeskeder
I denne corona-tid oplever vi en ny kreativitet blandt IT-kriminelle. En række svindlere forsøger at franarre personlige oplysninger fra danskerne. Det kan være alt fra falske hjemmesider til mails og sms'er.

Læs politiets advarsel om aktuelle forsøg på svindelÅbner i nyt vindue

Læs mere om sikkerhed

Hvad gør du med dine investeringer?
Aktiekurserne er faldet kraftigt. Mange stiller spørgsmålet: Hvad skal jeg gøre nu? Skal jeg sælge eller måske købe? Vores generelle råd er at ikke gøre noget overilet. Det er ikke første gang, der er udsving på børserne. Tag fat i din rådgiver, hvis du har brug for individuel rådgivning.

Du kan læse vores daglige økonomiske prognoser her 

Har din virksomhed brug for rådgivning?
Mange virksomheder står overfor store udfordringer i kølvandet på corona-krisen. Regeringen har spændt et økonomisk sikkerhedsnet under den danske økonomi i form af en række hjælpepakker, som er målrettet en lang række af forskellige virksomhedstyper. Vi sidder klar til at rådgive dig om, hvordan netop din virksomhed kommer igennem krisen. 

Sådan søger du om afdragsfrihed på dine lån

Log ind på Mobil- eller Netbank, send os en besked – den går direkte til din rådgiver. Vi har travlt lige nu og beklager, hvis der er lidt længere svartid end normalt. Tak for din tålmodighed. 

Disse oplysninger skal du give din rådgiver via Mobil/Netbank:

  • Lånenr. på det/de lån, som du ønsker afdragsfrihed på.
  • Hvor lang afdragsfri periode ønsker du at ansøge om? Den maksimale periode er seks måneder.
  • Er du selvstændig?
  • Beskriv med et par sætninger, hvorfor du ansøger om afdragsfrihed og angiv, hvordan det relaterer sig til den nuværende coronavirus-situation.
  • Har du modtaget en afskedigelsesmeddelelse/opsigelse/hjemsendelse? Husk at uploade dette som dokumentation.

Vi behandler din ansøgning så hurtigt som muligt. Vi tager kontakt til dig, når vi har behandlet den – per telefon eller via Mobil/Netbank.